Citroen mascarpone toetjes met blauwe bessen

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.

tweede kerstdag 2022

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
Voor de citroenmascarpone
250 ml slagroom
50 gr poedersuiker
250 gr mascarpone
150 gr lemon curd, zelfgemaakt of gekocht
Verder nodig
10-12 kandijkoeken
125 gr blauwe bessen
20 gr amandelschaafsel, geroosterd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maal de koeken fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Verdeel de koekkruimels over 6 glazen.

Doe de slagroom met de poedersuiker in een kom en klop deze met een handmixer op tot zachte pieken. Voeg de mascarpone toe en klop deze erdoor. Mix het mengsel 1-2 minuten door. Voeg tot slot de lemon curd toe en klop dit er kort door.

Verdeel het mascarponemengsel over de 6 glazen. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak, maar je kunt het ook met een lepel doen. Zet de glaasjes tot serveren in de koelkast.

Garneer de citroen toetjes voor het serveren met de blauwe bessen en het geroosterde amandelschaafsel.

Bron

Rutger Bakt

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nnelleke avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten