Komkommertartaar met zalm uit een glaasje.
- Nederlands, Amuse
- 10-20 min.
Een smakelijke amuse in een glaasje. Klaar binnen 20 minuten en lekker fris van smaak. Zelfs op voorhand al te maken. Roer dan de komkommertartaar met de citroenroom, sjalot en peper en zout door elkaar en zet tot gebruik koel weg. Vervolgens vul je vlak voor het serveren de glaasjes met de komkommertartaar, leg je er de zalm op , het lepeltje room en de garnering. Smullen.
Ingrediënten 8 personen
1 kleine komkommer, gewassen1 sjalot heel fijn gesnipperd
4 volle el crème fraîche
2 el vers citroensap
250 gram gerookte zalm in blokjes of stukjes
8 topjes kervel, bladpeterselie of kleine sprietjes bieslook
Benodigdheden
Citroenpers, snijplank, mes, lepeltje amuseglaasjes met lepeltjesBereidingswijze
Was de komkommer, halveer en haal de zaadjes met een lepeltje eruit. Snij de komkommer vervolgens in zo'n klein mogelijke blokjes.
Meng de crème fraîche met het citroensap
Houd 1 1/2 el citroenroom apart en meng de rest door de komkommer en de sjalot. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Proef.
Vul de amuseglaasjes met de komkommertartaar. Verdeel de blokjes/ stukjes gerookte zalm erover en werk af met een toefje citroenroom en een groen blaadje naar keuze.
Bron
Uit het boekje amuses en mini-hapjes eigen tekst en foto
Serveertip
Ook lekker met roze garnaaltjes, gerookte forel of serranoham in plaats van zalm.