Komkommertartaar met zalm uit een glaasje.

  • Nederlands, Amuse
  • 10-20 min.
  • Komkommertartaar met zalm uit een glaasje.

    Komkommertartaar met zalm uit een glaasje.

    Komkommertartaar met zalm uit een glaasje.

Een smakelijke amuse in een glaasje. Klaar binnen 20 minuten en lekker fris van smaak. Zelfs op voorhand al te maken. Roer dan de komkommertartaar met de citroenroom, sjalot en peper en zout door elkaar en zet tot gebruik koel weg. Vervolgens vul je  vlak voor het serveren de glaasjes met de komkommertartaar, leg je er de zalm op , het lepeltje room en de garnering. Smullen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 kleine komkommer, gewassen
1 sjalot heel fijn gesnipperd
4 volle el crème fraîche
2 el vers citroensap

250 gram gerookte zalm in blokjes of stukjes
8 topjes kervel, bladpeterselie of kleine sprietjes bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Citroenpers, snijplank, mes, lepeltje amuseglaasjes met lepeltjes

Bereidingswijze

Was de komkommer, halveer en haal de zaadjes met een lepeltje eruit. Snij de komkommer vervolgens in zo'n klein mogelijke blokjes.
Meng de crème fraîche met het citroensap
Houd 1 1/2 el citroenroom apart en meng de rest door de komkommer en de sjalot. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Proef.

Vul de amuseglaasjes met de komkommertartaar. Verdeel de blokjes/ stukjes gerookte zalm erover en werk af met een toefje citroenroom en een groen blaadje naar keuze.

Bron

Uit het boekje amuses en mini-hapjes eigen tekst en foto

Serveertip

Ook lekker met roze garnaaltjes, gerookte forel of serranoham in plaats van zalm.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten