Hertenvlees Marsala ( Venison Marsala)

  • Italiaans, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Hertenvlees Marsala ( Venison Marsala)

    Hertenvlees Marsala ( Venison Marsala)

    Hertenvlees Marsala ( Venison Marsala)

Hertenvlees Marsala is een diep en smaakvol recept dat een unieke manier biedt om uw hertenbiefstuk te gebruiken. (Maar het zou net zo goed werken met rundvlees!)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 hertenbiefstuk (elk circa 140 g)
65 g bloem
1 1/2 eetlepel olijfolie, verdeeld
500 g gesneden champignons
24 cl Marsala-wijn
24 cl runderbouillon (natriumarm)
Zout en peper naar smaak)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Klop de steaks tot een dikte van 6 mm met een vleeshamer.
-Strooi de bloem op een groot bord en wentel beide kanten van de steaks door de bloem
-Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak tot het goudbruin is, 1-2 min per kant. Haal de steaks uit de braadpan en leg ze op een met keukenpapier beklede plaat.
-Voeg 1-2 tl olijfolie toe als de koekenpan er droog uitziet. Voeg de champignons toe en bak 2-3 min, tot ze licht goudbruin zijn. Haal de champignons uit de pan.
-Blus de pan af door de Marsala-wijn en bouillon toe te voegen en eventuele vastzittende stukjes los te schrapen. -Zet het vuur laag en laat 5-6 minuten sudderen tot het mengsel iets is ingekookt.
-Doe het vlees en de champignons terug in de pan en laat 2-4 minuten sudderen om goed door te verwarmen.
-Breng op smaak met peper en zout.

-Serveer over aardappelpuree of witte rijst met een kant van groene groenten.

Bron

pinterest - curious cuisinière -

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten