Schweinshaxe

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Schweinshaxe

    Schweinshaxe

    Schweinshaxe

Schweinshaxe, of mals en sappig varkensschenkel gewikkeld in een zoute en geroosterde knapperige schil, is een recept voor een typisch Oktoberfest-feest. Het zorgt voor de perfecte combinatie met een grote bierkroes van je favoriete bier.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 uien, in plakjes
4 varkensschenkels, zoek naar de meest vlezige die je kunt vinden
2 teentjes knoflook, gehalveerd
2 eetlepels zout ( graag een grove korrel)
36 cl bier
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm je oven voor op 180°C
-Leg de gesneden uien op de bodem van een ovenschaal.
-Wrijf de huid van elk varkensgewricht in met een half teentje knoflook. Voeg na het wrijven de knoflook toe aan de uien in de ovenschaal. Wrijf ongeveer 1/2 eetlepel zout in de schil van elk varkensgewricht. Leg de schenkels met de vlezige kant naar beneden in de uien en giet het bier er omheen
-Braad de schenkels 3 uur in de voorverwarmde oven, tot het vel krokant is en het vlees uit elkaar valt mals. (Controleer elk uur om er zeker van te zijn dat ze niet zijn omgevallen en dat er nog voldoende vocht op de bodem van de pan zit. Voeg heet water toe als de pan lijkt te schroeien.)
-Elke schenkel wordt traditioneel afzonderlijk geserveerd, met een vork en een scherp mes, maar de meeste mensen vinden het gemakkelijker om van de knapperige schil te genieten door er gewoon met hun handen in te graven.
-Serveer met gekookte aardappelen, aardappelknoedels of spaetzle en gestoofde rode kool of zuurkool. (En vergeet de uien uit de ovenschaal niet!)

Bron

pinterest

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten