Spruitjes in kerstkleuren
- Vegetarisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
Eenvoudig, en zeer smakelijk gerecht voor het kerstdiner. Weinig moeite, groot resultaat.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr. kleine spruitjes.200 gr. verse cranberries
50 gr brokkelige blauwe kaas (liefst Roquefort), maar kan ook met geitenkaas
klontje boter
Benodigdheden
WokBereidingswijze
- Maak de spruitjes schoon, halveer eventueel de grote exemplaren.
- Blancheer de spruitjes (zeer kort koken in een laagje water), spoel.ze af met koud water.
- Smelt een klontje boter in de wok, voeg de geblancheerde spruitjes toe,, en roerbak in 5-10 minuten, (voortdurend roeren, tot ze een beetje zacht geworden zijn)
- Voeg de cranberries toe aan de spruitjes, en roerbak ze ca 2 minuten mee, ze moeten niet stukkoken.
- zet het vuur uit, en strooi de brokjes blauwe, kaas (of geitenkaas) over de spruitjes, De kaas moet een beetje smelten,maar niet helemaal.
-Serveer direct.
Serveertip
Serveer mer bruine rijst of couscous of gebakken aardappeltjes als je van bakken houdt.
Cranberries kun je vervangen door blauwe druiven,, halveer ze dan voordat ze de wok in gaan.