Social Cookie Vegan Glutenvrij Chocolate Chip Inferno

  • Multi-cultureel, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Social Cookie Vegan Glutenvrij Chocolate Chip Inferno

    Social Cookie Vegan Glutenvrij Chocolate Chip Inferno

    Social Cookie Vegan Glutenvrij Chocolate Chip Inferno

SOCIAL COOKIE STRIKES BACK: DE RECEPTEN!!!

Social Cookie komt nu met hét recept waarop je zat te wachten. Ideaal voor bij een kerstfilm.
 
Na de actie van vorig jaar had Social Cookie al de recepten beloofd. Voor mensen die Social Cookie missen: het is nog steeds actief : ) Dit seizoen al 3 keer in actie om sociale cohesie en klein levensgeluk te bevorderen. Veel plezier met de recepten!! Neem bij vragen gerust contact op.

Social Cookie ontstond medio 2014. Na het succes van Social Cookie in 2022 kan nu iedereen Social Cookie zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 18 personen
VEGAN/GLUTENVRIJ SOCIAL COOKIE voor 18 grote koekjes:

• 200 gram boekweitmeel
• Ongeveer 2 handen vol geroosterd boekweitzaad
• 60 gram Psylliumvezels (aka vlozaad)
• 1/2 theelepel baking soda (geen bakpoeder!), niet teveel doen
• 230 gram palmolievrije margarine
• 75 gram rietsuiker
• 200 gram lichtbruine basterdsuiker
• 1/2/3 tl Zout op gevoel, mag ook grof. Kijk uit!
• 2 theelepels vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker of 1 verse vanillepeul (kijk uit in de extracten zit vaak alcohol).
• 1 rijpe banaan
• 2 repen gehakte donkerblauwe 70% pure Tony Chocolonely
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- 2 Met bakpapier beklede bakplaten
- oven
- grote mengkom
- klein bakje voor extra meel
- snijplank en hackmes

Bereidingswijze

Bereiding:

- oven voorverwarmen op 200 graden

- leg de chocolade op het aanrecht naast de oven dan wordt ie zachter (of een ander warme plek). Gebruik een groot mes om te hakken. Vooral de donkere is hard. Het is ff hakken. Hack ze niet te klein.

- hou een bakje meel naast je grote kom zodat je als het teveel plakt niet met je kleffe deeghanden het pak meel moet openen (herkenbaar? Gebeurt mij nog bijna altijd).

- gooi alle ingrediënten in een lekkere grote kom, de grootste die je hebt. Kneed met je handen tot een wat plakkerig deeg met de chocoladestukken erin. De boter moet volledig opgenomen zijn. Als het ok is (ik moet meestal wat meel bijgooien); Verdelen over 2 bakplaten bedekt met bakpapier. Maak de deeghoopjes niet te plat. Je haalt er 18 dikke koekjes uit, dat kan natuurlijk kleiner, maar waarom?

- Kijk bij de vegan glutenvrije variant uit dat je niet te veel meel bijgooit, door de banaan is het gewoon plakkeriger en uiteindelijk komt het goed. Door te veel meel verandert je koekje in een of andere gortdroge mueslireep.

- Oven voorverwarmen op 200 graden, bij begin bakken terug naar 175 zetten, ik doe meestal met beneden en boven warmte, maar kijk uit, ze bakken aan het eind snel aan. Ik time eerst 10 kijk en dan 5. Wisselt per oven. Hou de aandacht bij de cookies. Maar max 15-18 min. Ze moeten een beetje bruin zijn, maar ook zacht blijven. De vegan glutenvrij zijn wel wat massiever. Hou de

- . Als de koekjes er net eruit komen, zien ze er erg fragiel uit, maar ze worden later meer gehecht. Hiervoor is geen therapie nodig. Ik laat ze rustig drogen op het aanrecht, op het bakpapier, uiteraard altijd proeven. Bewaar ze in een blik.

Nu heb je je eigen Social Cookies!!! Voor wie ga jij bakken?

Dit recept mag gedeeld en geremixed worden.

Social Cookie wenst je het beste toe voor 2023 en dank je voor je support!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

social_cookie avatar
social_cookie

Doorsturen

Home Recepten