Kers whisky Ham Ballen
- Amerikaans, Buffet
- 30-60 min.
Deze lekkere feesthapjes combineren de twee favorieten om het plezier en de smaak van je buffet een boost te geven.
Ingrediënten 15 personen
1 gekookte dikke ham lap zonder been ( circa 620 g)500 g gemalen varkensvlees
200 g paneer
2 grote eieren, licht losgeklopt
2 theelepels gedroogde gehakte ui
2 theelepels gemalen mosterd
1/2 theelepel peper
1 blik ontpitte zure kersen, ongedraineerd
50 g suiker
6 cl gele mosterd
1/2 theelepel Worcestershire-saus
1 eetlepel maizena
6 cl whisky
Benodigdheden
keukenmachinesnelkookpan
Bereidingswijze
- Snij de hamlap in stukken van 5 cm ; plaats in een keukenmachine en maal fijn . Breng over in een grote kom.
-Voeg gemalen varkensvlees, paneermeel, eieren, ui, gemalen mosterd en peper toe; meng licht maar grondig.
-Vorm in balletjes van circa 4 cm
-Plaats onderzetter in een 6 liter elektrische snelkookpan.
-Leg de gehaktballetjes op de onderzetter, overlappend indien nodig.
- meng de kersen, suiker, mosterd en Worcestershire-saus en giet over gehaktballetjes.
-Sluit deksel; sluit het overdrukventiel.
-Pas aan om gedurende 15 minuten op hoge druk te koken. Laat de druk op natuurlijke wijze ontsnappen.
-Verwijder gehaktballen hou ze warm. Onderzetter verwijderen.
-Meng maizena en whisky in een kleine kom tot een gladde massa; voeg toe aan de kooksappen
-Selecteer saute-instelling en pas aan voor laag vuur. Laat sudderen, onder voortdurend roeren, tot het ingedikt is, 1-2 minuten. Druk op annuleren.
-Serveer de saus met de gehaktballetjes.
Bron
taste of home - chef = Joyce Moynihan