Kers whisky Ham Ballen

  • Amerikaans, Buffet
  • 30-60 min.
  • Kers whisky  Ham Ballen

    Kers whisky Ham Ballen

    Kers whisky Ham Ballen

Deze lekkere feesthapjes combineren de twee favorieten om het plezier en de smaak van je buffet een boost te geven.

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
1 gekookte dikke ham lap zonder been ( circa 620 g)
500 g gemalen varkensvlees
200 g paneer
2 grote eieren, licht losgeklopt
2 theelepels gedroogde gehakte ui
2 theelepels gemalen mosterd
1/2 theelepel peper
1 blik ontpitte zure kersen, ongedraineerd
50 g suiker
6 cl gele mosterd
1/2 theelepel Worcestershire-saus
1 eetlepel maizena
6 cl whisky
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine
snelkookpan

Bereidingswijze

- Snij de hamlap in stukken van 5 cm ; plaats in een keukenmachine en maal fijn . Breng over in een grote kom.
-Voeg gemalen varkensvlees, paneermeel, eieren, ui, gemalen mosterd en peper toe; meng licht maar grondig.
-Vorm in balletjes van circa 4 cm
-Plaats onderzetter in een 6 liter elektrische snelkookpan.
-Leg de gehaktballetjes op de onderzetter, overlappend indien nodig.
- meng de kersen, suiker, mosterd en Worcestershire-saus en giet over gehaktballetjes.
-Sluit deksel; sluit het overdrukventiel.
-Pas aan om gedurende 15 minuten op hoge druk te koken. Laat de druk op natuurlijke wijze ontsnappen.
-Verwijder gehaktballen hou ze warm. Onderzetter verwijderen.
-Meng maizena en whisky in een kleine kom tot een gladde massa; voeg toe aan de kooksappen
-Selecteer saute-instelling en pas aan voor laag vuur. Laat sudderen, onder voortdurend roeren, tot het ingedikt is, 1-2 minuten. Druk op annuleren.
-Serveer de saus met de gehaktballetjes.

Bron

taste of home - chef = Joyce Moynihan

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten