Poutine ( Canadese klassieker)

  • Canadees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Poutine ( Canadese klassieker)

    Poutine ( Canadese klassieker)

    Poutine ( Canadese klassieker)

Gebakken frietjes , smeltende kaaskwark, alles gesmoord in een rijke rundvleesjus. De Canadezen rond en in Quebec zijn er dol op !   Lekker en gemakkelijk .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Poutine frietjes :
450 g aardappelen 1 (2-3 aardappelen)
2 eetlepels olie
1/2 theelepel elk, zout en gemalen peper
Jus recept :
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie of plantaardige olie (of vleesdruppels of boter)
230 ml goede runderbouillon of runderbouillon . Als u onverdunde bouillon op volle sterkte gebruikt, gebruik dan 3/4 bouillon en 1/4 water)
zout en peper naar smaak
optioneel: een theelepel verse kruiden zoals tijm of bieslook; een snufje uienpoeder of knoflookpoeder en een theelepel Worcestershire-saus.
Kaas l :
110 g witte cheddar kaaswrongel - of meer, kamertemperatuur (of vervang gescheurde volvette mozzarella)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VERWARM DE OVEN TOT 220°C
- Bekleed een bakblik met bakpapier , besproeid met olie.
FRIETJES MAKEN:
-Aardappelen schillen . Snijd ze in plakken van ongeveer 1/3 inch of 1 cm breed en dep ze droog met keukenpapier. U hoeft niet geobsedeerd te zijn - dunnere heeft minder tijd nodig om te bakken, dikkere zal meer tijd kosten. Optioneel: Voor krokantere frietjes, week ze 30 minuten of langer in een kom met koud water om wat zetmeel te verwijderen. Droog ze goed af in een theedoek. Meng in een grote kom met olie, zout en peper. Verspreid over de pan. Bak de frietjes 30 minuten of tot ze mooi bruin zijn, keer ze halverwege om.
JUS MAKEN:
-Terwijl de friet aan het bakken is, maak je de jus.
-Doe 1 1/2 el vetdruppels of olie in een kleine steelpan. Verhit tot medium. Roer de bloem erdoor en kook al roerend 2 minuten tot het heel lichtbruin begint te worden. (Het moet een losse pasta zijn. Als het te droog is, voeg dan wat meer olie toe).
-Voeg bouillon toe en klop/roer tot een gladde massa – ongeveer 3 minuten. Jus wordt dikker. Voeg optionele kruiden en Worcestershire toe, indien gebruikt. Proef en voeg eventueel zout en peper toe.
AFWERKING:
-Leg de warme frietjes op een bord. Top met kaaskwark. Giet HETE jus erover. Serveer onmiddellijk met extra toppings of optionele garnering als je dat wilt.

Bron

pinterest - two kooks -

Serveertip

Optionele toppings:

spek, gerookt vlees, gekookte worst, pulled pork, lente-uitjes, gekarameliseerde uien, gebakken champignons. Of wat je maar wilt.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten