Smaakvolle Kabeljauw met tomaatjes uit de oven.
- Wereld, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een heerlijk gerecht met weinig ingrediënten. Slank en super smaakvol en staat binnen 10 minuten in de oven.
Ingrediënten 2 personen
2 stuks dikke kabeljauwfilet van 150 gram2 el olijfolie
1 grote teen knoflook, geperst
1 tl gemalen komijn
1 el sinaasappelrasp
1 el verse tijmblaadjes
chilipeper uit een molentje
12 kleine trostomaten
Benodigdheden
kom, ovenschaal, rasp , knoflookpersBereidingswijze
Roer een marinade van 2 el olie, tijm, sinaasappelrasp, knoflook en een snufje chilipoeder. Kwast er de kabeljauwstukken mee in en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi de kabeljauw vervolgens met wat zout.
Kruis de tomaatjes aan de bovenkant in en schik ze naast de kabeljauw. Giet de rest van de marinade over de tomaatjes en de kabeljauw.
Ondertussen staat de oven al op 180 graden voorverwarmd. Zet de vis voor 15 minuten in het midden van de oven.
Serveer met een smeuïge puree. Giet eventueel wat van het vrijgekomen smaakvol vocht over de puree op je bord.
Bron
Visgerechten .nl Naar eigen smaak aangepast, eigen tekst en foto's.
Serveertip
Lekker met een smeuïge puree en een groene salade.