Gestoofde appel met honing en kaneel
- Nederlands, Tussendoortje
- 10-20 min.
Appels kun je heel goed stoven. Heerlijk deze in sinaasappelsap gestoofde appels met kaneel en honing. Simpel, snel klaar en super verantwoord! Een heerlijk daags toetje of een verantwoord tussendoortje op een koude winterdag.
Ingrediënten 2 recipe.people
2 appels1 kaneelstokje
1 el honing of agavesiroop
2 sinaasappelen
Benodigdheden
Pers, pan, dunschiller, appelboorBereidingswijze
Breek het kaneelstokje doormidden. Boor de appels uit en schil ze.
Pers de sinaasappelen uit. Doe het sinaasappelsap in een steelpan. Zet het kaneelstokje in de holte van de appels. Zet de appels in een steelpan . Druppel wat honing of agavesiroop over de appels. Breng aan de kook en stoof de appels 10 minuten gaar. Heerlijk.
Bron
Voedingscentrum Eigen tekst en foto's
Serveertip
Strooi eventueel nog wat kaneel over de appels.