Italiaanse quinoasoep

  • Italiaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Italiaanse quinoasoep

    Italiaanse quinoasoep

    Italiaanse quinoasoep

Deze romige Italiaanse quinoasoep is niet alleen ongelooflijk lekker, maar zit ook boordevol eiwitten, vezels en essentiële vitamines en antioxidanten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 Eetlepels olijfolie
½ middelgrote ui (in blokjes)
3 middelgrote wortels (geschild en in blokjes gesneden)
2 stengels bleekselderij (in blokjes)
4 teentjes knoflook (gehakt)
1 liter (kippenbouillon of groentebouillon (gebruik meer voor een meer bouillonachtige soep))
1 blikje kikkererwten van 430 g (uitgelekt en afgespoeld)
170 g quinoa (ongekookt, goed afgespoeld in een fijnmazig vergiet)
1 blik tomatenblokjes
1 blik tomatensaus van 200 g
1 Eetlepel Italiaanse kruiden
Snuf rode pepervlokken
250 g verse spinazie (grof gehakt)
36 cl room
Zout en peper naar smaak)
Parmezaanse kaas (voor topping)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit olie in een grote pan of braadpan op middelhoog vuur. Voeg ui, wortels, selderij en knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Bak, af en toe roerend, gedurende 5-7 minuten of tot de groenten zacht zijn.
-Voeg bouillon, kikkererwten, quinoa, tomaten, tomatensaus en Italiaanse kruiden toe aan de pot en roer om te combineren. Kruid met peper en zout.
-Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat, gedeeltelijk afgedekt, 20-25 minuten sudderen.

-Als je klaar bent om te serveren, roer je spinazie en room erdoor. Proef en pas indien nodig kruiden aan.
-Verdeel over kommen en werk af met geraspte Parmezaanse kaas.

Bron

Platings and Pairings

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten