Hongaarse room champignonsoep

  • Hongaars, Soep
  • 30-60 min.
  • Hongaarse room champignonsoep

    Hongaarse room champignonsoep

    Hongaarse room champignonsoep

Deze Hongaarse room champignonsoep met verse dille is rijk, met hints van rokerigheid en heeft  een geweldige umami-smaak. Het is de perfecte kom soep om op te warmen dit seizoen!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4 eetlepels boter
1 grote ui (in blokjes)
500 g champignons in plakjes (wit, cremini en/of een mix van wilde paddenstoelen zoals cantharellen)
3 Eetlepels bloem
1 Eetlepel Paprikapoeder
75 cl groentebouillon of kippenbouillon
3 Eetlepels sojasaus
25 cl ' 2%' melk
12 cl zure room
1 Eetlepel citroensap
1 eetlepel gehakte verse dille (of 2 tl gedroogde dille)
¼ kopje gehakte verse peterselie
Zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de uien en champignons toe en kook tot de champignons hun vocht hebben afgegeven en het is verdampt, ongeveer 10-15 minuten.
-Meng de bloem en het paprikapoeder erdoor en laat het 2-3 minuten koken.
-Voeg de bouillon, sojasaus en melk toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen.
-Haal van het vuur en meng de zure room, citroensap, dille en peterselie erdoor.
-Breng op smaak met zout en peper.

Bron

Platings and Pairings

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten