Heerlijke Indische zuurkoolschotel
- Indisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Zuurkool, hartverwarmend gekruid met garam masala en steranijs voor een koude winterdag. Afgedekt met een smeuïge laag puree met kokosmelk .
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kleine ui gesnipperd1 teen knoflook gesnipperd
500 gram rundergehakt
3 el ketjap
500 gram zuurkool
1000 gram geschilde kruimig kokende aardappels
4 el kokosmelk + 350 ml kokosmelk
1 el garam masala
3 stuks steranijs
Benodigdheden
Pan, snijplank , mes, ovenschotelBereidingswijze
Bak de ui en de knoflook in een koekenpan zachtjes glazig. Voeg het gehakt en de ketjap toe en bak het gehakt in enkele minuten rul en gaar.
Meng de zuurkool met 3 el kokosmelk en de garam masala. De kokosmelk verzacht de zuurkool. ( In het recept stond beschreven om de zuurkool eerst af te spoelen en te laten uitlekken ) Je zou daar eventueel voor kunnen kiezen alvorens je de garam masala en de kokosmelk toevoegt. Ik doe dat nooit.
Kook de aardappelen gaar en giet ze af. Voeg peper en zout alsmede 350 ml kokosmelk toe en stamp tot een smeuïge puree.
BOUW DE SCHOTEL ALS VOLGT OP.
Leg het gehakt op de bodem van de schaal. Leg daarop de Indisch gekruide zuurkool . Leg 3 stuks steranijs op de zuurkool en daarop de puree.
Zet de schotel voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
Bron
By Andrea Eigen tekst en foto's klein beetje aangepast