Scampi Feta soep of (Aka Saganaki)

  • Grieks, Soep
  • 20-30 min.
  • Scampi Feta soep  of (Aka Saganaki)

    Scampi Feta soep of (Aka Saganaki)

    Scampi Feta soep of (Aka Saganaki)

Een snelle en gemakkelijke scampi soep in Griekse stijl in een smakelijke bouillon van tomaat en feta!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 eetlepel olijfolie
1 ui , in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theelepel rode pepervlokken
1/2 theelepel venkelzaad, geroosterd en gemalen (optioneel)
1 blik tomatenblokjes
1 liter kippenbouillon
1 theelepel oregano
zout en peper naar smaak
500 g scampi ( gepeld en ontdarmt)
150 g feta, verkruimeld
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de ui toe en bak het geheel gaar, ongeveer 3-5 minuten, voordat u de knoflook, rode pepervlokken en venkelzaad toevoegt en nog een minuut kookt.
-Voeg de tomaten, bouillon en oregano toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen voordat je de garnalen en feta toevoegt en laat sudderen tot de garnalen gaar zijn, ongeveer 3-5 minuten, voordat je geniet met knapperig brood!

Bron

pinterest - (Closet Cooking)

Serveertip

Optie: Vervang de venkelzaadjes door een scheutje ouzo of andere droplikeur.
Optie: Voeg wat dille toe!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten