Griekse scampi of ( Garidas Tourkolimano)

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Griekse scampi of ( Garidas Tourkolimano)

    Griekse scampi of ( Garidas Tourkolimano)

    Griekse scampi of ( Garidas Tourkolimano)

Dit klassieke gerecht is  snel te maken en  het meeste werk is de voorbereiding. Het zal smaken alsof je een uur lang over de pot hebt gezwoegd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 eetlepel olie
500 g scampi (geschild en ontdarmd)
4 teentjes knoflook (gehakt)
1 grote tomaat (in blokjes)
4 groene uien (in plakjes)
12 cl droge witte wijn
1 theelepel oregano
wat gehakte verse munt
wat gehakte verse basilicum
zout en peper naar smaak
150 g feta (grof verkruimeld)
2 eetlepels peterselie (gehakt)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit de olie in een pan.
-Voeg de scampi toe en bak ze een minuut aan elke kant en zet opzij.
-Voeg de knoflook toe en bak tot geurig, ongeveer 1 minuut.
-Voeg de tomaat en groene ui toe en bak tot de tomaat begint af te breken, ongeveer 3-5 minuten.
-Voeg de garnalen, wijn, kruiden toe en breng op smaak met zout en peper en laat 2 minuten sudderen.
-Haal van het vuur en meng voorzichtig de feta erdoor.
-Dek af en laat 3 minuten rusten.
-Garneer met peterselie en serveer met stokbrood.

Bron

Aristedes Pasparakis

Serveertip

Voeg rode pepervlokken toe met de knoflook voor een beetje pit.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten