Griekse scampi of ( Garidas Tourkolimano)
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit klassieke gerecht is snel te maken en het meeste werk is de voorbereiding. Het zal smaken alsof je een uur lang over de pot hebt gezwoegd.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 eetlepel olie500 g scampi (geschild en ontdarmd)
4 teentjes knoflook (gehakt)
1 grote tomaat (in blokjes)
4 groene uien (in plakjes)
12 cl droge witte wijn
1 theelepel oregano
wat gehakte verse munt
wat gehakte verse basilicum
zout en peper naar smaak
150 g feta (grof verkruimeld)
2 eetlepels peterselie (gehakt)
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een pan.
-Voeg de scampi toe en bak ze een minuut aan elke kant en zet opzij.
-Voeg de knoflook toe en bak tot geurig, ongeveer 1 minuut.
-Voeg de tomaat en groene ui toe en bak tot de tomaat begint af te breken, ongeveer 3-5 minuten.
-Voeg de garnalen, wijn, kruiden toe en breng op smaak met zout en peper en laat 2 minuten sudderen.
-Haal van het vuur en meng voorzichtig de feta erdoor.
-Dek af en laat 3 minuten rusten.
-Garneer met peterselie en serveer met stokbrood.
Bron
Aristedes Pasparakis
Serveertip
Voeg rode pepervlokken toe met de knoflook voor een beetje pit.