Gerookte bonen stoofpot uit Roemenië ( Fasole cu Afumatura)

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Gerookte bonen stoofpot uit Roemenië ( Fasole cu Afumatura)

    Gerookte bonen stoofpot uit Roemenië ( Fasole cu Afumatura)

    Gerookte bonen stoofpot uit Roemenië ( Fasole cu Afumatura)

Deze rokerige Roemeense Bonenstoofpot smaakt erg goed. Er zijn maar een paar basisingrediënten voor nodig, het is veelzijdig, dus je kunt gebruiken wat je hebt, en het heeft slechts ongeveer 5-10 minuten voorbereidingstijd nodig.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 g voorgeweekte witte bonen (of 3 blikken)
2 grote uien, fijngesneden
2 rode paprika's, in blokjes
1 rookworst of vlees naar keuze (optioneel)
1 eetlepel gerookte paprika
1 eetlepel bonenkruid
1,5 theelepel zout (plus of minus naar smaak)
Olie om te frituren
Water om af te dekken
Een paar eetlepels gehakte verse dille en peterselie voor garnering.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Week de bonen een nacht als je ze droog gebruikt.
-Snipper de ui fijn en de paprika in blokjes.
-Snijd je gerookt vlees in hapklare stukjes.
-Fruit de ui en het vlees eerst in olie op middelhoog vuur tot ze bruin beginnen te worden.
-Voeg al het andere toe en genoeg water om de bonen net te bedekken.
-Breng aan de kook en laat dan 40 minuten zacht sudderen.
-Dek af met een deksel als u droge bonen gebruikt / dek niet af als u ingeblikte bonen gebruikt.
-Haal na 40 minuten het deksel eraf en laat sudderen tot het naar wens is ingekookt.
-Garneer met vers gesneden dille of peterselie.

Serveer met stokbrood.

Bron

pinterest - chef = Cristina

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten