Gerookte bonen stoofpot uit Roemenië ( Fasole cu Afumatura)
- Wereld, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Deze rokerige Roemeense Bonenstoofpot smaakt erg goed. Er zijn maar een paar basisingrediënten voor nodig, het is veelzijdig, dus je kunt gebruiken wat je hebt, en het heeft slechts ongeveer 5-10 minuten voorbereidingstijd nodig.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 g voorgeweekte witte bonen (of 3 blikken)2 grote uien, fijngesneden
2 rode paprika's, in blokjes
1 rookworst of vlees naar keuze (optioneel)
1 eetlepel gerookte paprika
1 eetlepel bonenkruid
1,5 theelepel zout (plus of minus naar smaak)
Olie om te frituren
Water om af te dekken
Een paar eetlepels gehakte verse dille en peterselie voor garnering.
Bereidingswijze
-Week de bonen een nacht als je ze droog gebruikt.
-Snipper de ui fijn en de paprika in blokjes.
-Snijd je gerookt vlees in hapklare stukjes.
-Fruit de ui en het vlees eerst in olie op middelhoog vuur tot ze bruin beginnen te worden.
-Voeg al het andere toe en genoeg water om de bonen net te bedekken.
-Breng aan de kook en laat dan 40 minuten zacht sudderen.
-Dek af met een deksel als u droge bonen gebruikt / dek niet af als u ingeblikte bonen gebruikt.
-Haal na 40 minuten het deksel eraf en laat sudderen tot het naar wens is ingekookt.
-Garneer met vers gesneden dille of peterselie.
Serveer met stokbrood.
Bron
pinterest - chef = Cristina