Spruitjes met groene linzen, noten en gehaktballen

- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
=18pxEen heerlijke gerecht voor de hele familie dat je binnen de 30 minuten op tafel zet.
Ingrediënten 4 personen
500 g spruitjes150 g groene linzen (gekookt)
50 g hazelnoten
400 g gehakt
1 ui
1 knoflook teentje
1 ei
3 el paneermeel
paprikapoeder
nootmuskaat
1 el dragon (fijngehakt)
3 el olijfolie
2 el boter
peper en zout
Bereidingswijze
1 Pel de ui en de knoflook en hak fijn voor de gehaktballen. Kneed het gehakt met het ei, het paneermeel, de ui, de knoflook en de kruiden. Rol 8 gehaktballen en zet ze op een koele plaats.

2 Spoel de spruitjes en maak een insnijding in de vorm van een kruis in het steeltje. Laat de linzen uitlekken. Rooster de noten goudbruin in 1 el hete olie. Neem ze uit de pan. Doe dan de spruiten in de braadpan, zet ze onder in water, voeg zout toe en kook beetgaar. Giet ze af, laat ze schrikken en uitlekken.
3 Verhit de boter en kleur de gehaktballen aan elke kant aan. Verhit in een andere pan de resterende olie, laat de spruitjes hierin stoven, vermeng met de linzen en de noten en kruid met zout, peper en nootmuskaat. Meng de dragon erdoor en serveer.
Bron
libelle