Spruitjes met groene linzen, noten en gehaktballen


  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Spruitjes met groene linzen, noten en gehaktballen


    Spruitjes met groene linzen, noten en gehaktballen


    Spruitjes met groene linzen, noten en gehaktballen


=18pxEen heerlijke gerecht voor de hele familie dat je binnen de 30 minuten op tafel zet. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g spruitjes
150 g groene linzen (gekookt)
50 g hazelnoten
400 g gehakt
1 ui
1 knoflook teentje
1 ei
3 el paneermeel
paprikapoeder
nootmuskaat
1 el dragon (fijngehakt)
3 el olijfolie
2 el boter
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel de ui en de knoflook en hak fijn voor de gehaktballen. Kneed het gehakt met het ei, het paneermeel, de ui, de knoflook en de kruiden. Rol 8 gehaktballen en zet ze op een koele plaats.

2 Spoel de spruitjes en maak een insnijding in de vorm van een kruis in het steeltje. Laat de linzen uitlekken. Rooster de noten goudbruin in 1 el hete olie. Neem ze uit de pan. Doe dan de spruiten in de braadpan, zet ze onder in water, voeg zout toe en kook beetgaar. Giet ze af, laat ze schrikken en uitlekken.
3 Verhit de boter en kleur de gehaktballen aan elke kant aan. Verhit in een andere pan de resterende olie, laat de spruitjes hierin stoven, vermeng met de linzen en de noten en kruid met zout, peper en nootmuskaat. Meng de dragon erdoor en serveer.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten