Punjabi Crunchy runds samosa
- Indisch, Borrelhapje
- 30-60 min.
Zelfgemaakte punjabi samosa gevuld met rundvlees en aardappelen, met een knapperige heerlijke korst.
Ingrediënten 4 personen
VOOR DE VULLING :350 gram rundergehakt
1 middelgrote ui gesnipperd
1 middelgrote aardappel in stukjes
50 g groene erwten die ik bevroren heb gebruikt
¾ theelepel zout
½ theelepel kurkumapoeder
1 theelepel korianderpoeder
½ theelepel chilipoeder
¼ theelepel gemberpoeder
1 ¼ theelepel garam masala poeder
OM DE SAMOSAS TE FRITUREN :
2 kopjes olie
VOOR HET DEEG :
400 g bloem voor alle doeleinden
½ theelepel zout
½ theelepel komijnzaad
6 cl gesmolten boter
12 cl warm water heb je misschien minder nodig
Benodigdheden
deegrolBereidingswijze
DE VULLING MAKEN :
-Voeg in een pan het rundergehakt toe en bak een paar minuten of tot er olie vrijkomt.
-Voeg de ui en aardappelen toe en roer tot de ui glazig is. Voeg alle kruiden en zout toe en bak nog wat meer op middelhoog vuur.
-Zet het vuur lager en bak tot de ui lichtbruin wordt, het vlees gaar is en de aardappelen gaar zijn.
-Voeg de groene erwten toe en bak nog eens drie minuten. Houd opzij om af te koelen.
*OPMERKING: Er is geen olie aan de vulling toegevoegd omdat het rundvlees genoeg vet bevatte om alles mee te bakken. Als u rundergehakt met minder vet gebruikt, voeg dan twee eetlepels olie toe bij het bakken van het rundvlees.
HET DEEG MAKEN :
-Voeg in een kom alle ingrediënten (behalve water) toe en meng door de ingrediënten met je handen tegen elkaar te wrijven.
-Voeg geleidelijk het water toe en kneed tot je een soepel en niet plakkerig deeg krijgt. Het deeg moet een beetje stevigheid hebben.
-Dek het deeg af en laat het 15 minuten rusten.
BEREIDING VAN DE SAMOSA :
-Maak zes gelijke balletjes van het deeg.
-Neem een bal en rol deze met de deegroller uit tot een cirkel van gemiddelde dikte van ongeveer 15 cm. (Dit deeg heeft geen droge bloem nodig om te rollen).
-Gebruik een mes om de cirkel doormidden te snijden.
-Neem een helft en vouw het in een kegel. Verzegel langs de vouw door deze tussen uw vingers te drukken.
-Plaats deze kegel tussen duim en wijsvinger. Vul de kegel met de vulling. Het kan twee eetlepels of iets minder kosten. Niet laten overlopen.
-Maak de open randen van de kegel nat met water en knijp de zijkanten samen om ze af te dichten.
-Nu zou je een driehoekige samosa moeten hebben.
-Herhaal deze stap met de rest van het deeg en de vulling.
-Dek de samosa af met een doek en leg deze 20 minuten opzij. bij voorkeur in de koelkast als je keuken heet is.
-Verhit de olie in een middelgrote koekenpan. Voeg de samosa's toe, maar druk de pan niet te vol.
-Bak op middelhoog vuur tot de samosa aan alle kanten goudbruin is. De frituurtijd kan 7 tot 8 minuten duren.
Bron
pinterest - chef = Muna Kenny