Arme man's 'kreeft' met Thermidorsaus
- Frans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Stukken zeeduivel gesmoord in een saus van witte wijn, room en kaas en vervolgens gegrild. Heerlijk als voor- of hoofdgerecht
Ingrediënten 4 personen
1 kg zeeduivel3 eetlepels boter
2 sjalotten gesnipperd
400 ml visbouillon
100 ml droge witte wijn
200 ml slagroom zwaar
1 theelepel dijonmosterd
3 eetlepels gehakte peterselie
1 theelepel zout naar smaak
½ theelepel peper
50 g Parmezaanse kaas geraspt
Benodigdheden
4 ovenschaaltjesBereidingswijze
-Leg de vis op een plank en gebruik een scherp mes om aan weerszijden van de ruggengraat in te snijden om 2 filets te vormen en snijd de vis in hapklare stukken.
-Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en voeg de visstukjes toe. Bak ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur tot de vis net ondoorzichtig is.
-Verdeel de vis over vier ovenvaste schaaltjes.
-Verhit de resterende boter, voeg de gehakte sjalotten toe en kook op middelhoog vuur, af en toe roerend, gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
-Schenk de bouillon, wijn en room erbij en breng aan de kook.
-Laat de saus zachtjes borrelen en reduceer tot de helft.
-Roer de mosterd, de helft van de kaas en de peterselie erdoor.
-Proef of de saus op smaak is en voeg peper en zout naar smaak toe.
-Verdeel de thermidorsaus over de gerechten en bestrooi met de overgebleven kaas.
-Verwarm de grill voor op medium en gril ongeveer 4 minuten tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Bron
pinterest -chef = Amanda