Arme man's 'kreeft' met Thermidorsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Arme man's 'kreeft' met Thermidorsaus

    Arme man's 'kreeft' met Thermidorsaus

    Arme man's 'kreeft' met Thermidorsaus

Stukken zeeduivel gesmoord in een saus van witte  wijn, room en kaas en vervolgens gegrild. Heerlijk als voor- of hoofdgerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg zeeduivel
3 eetlepels boter
2 sjalotten gesnipperd
400 ml visbouillon
100 ml droge witte wijn
200 ml slagroom zwaar
1 theelepel dijonmosterd
3 eetlepels gehakte peterselie
1 theelepel zout naar smaak
½ theelepel peper
50 g Parmezaanse kaas geraspt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 ovenschaaltjes

Bereidingswijze

-Leg de vis op een plank en gebruik een scherp mes om aan weerszijden van de ruggengraat in te snijden om 2 filets te vormen en snijd de vis in hapklare stukken.
-Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en voeg de visstukjes toe. Bak ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur tot de vis net ondoorzichtig is.
-Verdeel de vis over vier ovenvaste schaaltjes.
-Verhit de resterende boter, voeg de gehakte sjalotten toe en kook op middelhoog vuur, af en toe roerend, gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
-Schenk de bouillon, wijn en room erbij en breng aan de kook.
-Laat de saus zachtjes borrelen en reduceer tot de helft.
-Roer de mosterd, de helft van de kaas en de peterselie erdoor.
-Proef of de saus op smaak is en voeg peper en zout naar smaak toe.
-Verdeel de thermidorsaus over de gerechten en bestrooi met de overgebleven kaas.
-Verwarm de grill voor op medium en gril ongeveer 4 minuten tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.

Bron

pinterest -chef = Amanda

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten