Courgetti salade met saladekaas en pijnboompitjes...
- Nederlands, Bijgerecht
- 0-10 min.
Van onderstaand recept had ik een halve courgette over, die verwerkt is in deze salade.
aromatische-tomatenbouillon-tjokvol-lekkersEnkele jaren geleden raakten we tijdens een fietstocht verzeild op een jaarmarkt in Lille. We bekeken een demonstratie van een razendsnelle dunschiller ( op en neer bewegend en ideaal voor aardappelen ect) daarbij behoorde een “sliertjes “maker , zoals een spirelli dat doet. Omdat dit apparaatje nog op een verlanglijstje stond hebben we destijds deze set aangeschaft.
Ingrediënten 2 personen
½ courgette in dunne sliertjes geschaafd
1 kleine sjalot fijn gesnipperd
50 gram witte saladekaas
sap en rasp van 1 limoen
1 el geroosterde pijnboompitten
enkele takjes bladpeterselie gesnipperd
1 el extra vierge olijfolie
kneepje agave siroop
6 kerstomaatje in vieren gedeeld
Benodigdheden
snijplank, mes, kom, pan spirelliBereidingswijze
Was de limoen . Schaaf de schil eraf. Klop een dressing van het limoensap, de schil, olijfolie, de sjalot en een kneepje agave siroop of vloeibare honing.
Doe de courgette sliertjes, de tomaatjes en de blokjes salade kaas in een kom. Werk er de dressing door. Bestrooi de salade met de peterselie en de pijnboompitjes.
Enkele jaren geleden raakten we tijdens een fietstocht verzeild op een jaarmarkt in Lille. We bekeken een demonstratie van een razendsnelle dunschiller ( op en neer bewegend en ideaal voor aardappelen ect) daarbij behoorde een “sliertjes “maker , zoals een spirelli doet. Omdat dit apparaatje nog op een verlanglijstje stond hebben we deze set aangeschaft.