Schuimige spruitjessoep

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Schuimige spruitjessoep

    Schuimige spruitjessoep

    Schuimige spruitjessoep

Lekker feestelijk en snel gemaakt ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g croutons
50 g gerookt spek
1 L kippenbouillon
2 takjes tijm
50 g gepelde en geroosterde hazelnoten
1 teen look
250 ml amandelmelk
50 g Parmezaanse kaas
600 g spruiten
1 ui
1 kruidentuiltje
boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwijder de buitenste blaadjes van 500 g spruitjes en snij in kwartjes.
-Pel de ui en snipper fijn.
-Verhit wat boter in een kookpot en bak de ui glazig.
-Roer de spruitjes erdoor.
-Blus met de kippenbouillon. Laat 30 min met het kruidentuiltje koken.
-Verwijder na kooktijd het kruidentuiltje en mix de soep fijn.
-Pel de look en snij fijn.
-Breng de amandelmelk aan de kook met de look, het spek en de tijm.
-Laat 20 min rustig koken en zeef.
-Snij het uiteinde en de buitenste blaadjes van de overige spruitjes en trek de blaadjes los.
-Hak de hazelnoten grof.
-Mix de amandelmelk schuimig met een staafmixer.
-Serveer de groene spruitjessoep met een schuimig laagje amandelmelk.
-Versier met geroosterde hazelnoten, croutons en spruitjesblaadjes en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Bron

spar

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten