Oosterse spitskoolsoep met scampi's

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Oosterse spitskoolsoep met scampi's

    Oosterse spitskoolsoep met scampi's

    Oosterse spitskoolsoep met scampi's

Heerlijke soep die niet moeilijk is om te bereiden 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 ml kokosmelk
1 look teentje
2 el worteljulienne
1 tl paprikapoeder
800 ml kippenbouillon
1 stengel citroengras
1 el gember
16 scampi's ( darmkanaal eruit en gepeld)
1/2 spitskool
1 chilipeper
1 lente-ui
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de spitskool en chilipeper fijn.
-Schil de gember en pel de look en snij in fijne reepjes.
-Plet het citroengras met de zijkant van een groot mes.
-Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de scampi's kort gaar. Haal ze uit de pan en hou apart.
-Stoof de gember, het citroengras, de lente-ui, de spitskool, de look, de worteljulienne en het paprikapoeder kort aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
-Voeg de bouillon en kokosmelk toe. Laat 10 min verder garen op een zacht vuurtje.
-Voeg de scampi's bij de soep.

Werk af met verse koriander.

Bron

spar

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten