Oosterse spitskoolsoep met scampi's
- Belgisch, Soep
- 20-30 min.
Heerlijke soep die niet moeilijk is om te bereiden
Ingrediënten 4 personen
400 ml kokosmelk1 look teentje
2 el worteljulienne
1 tl paprikapoeder
800 ml kippenbouillon
1 stengel citroengras
1 el gember
16 scampi's ( darmkanaal eruit en gepeld)
1/2 spitskool
1 chilipeper
1 lente-ui
Bereidingswijze
-Snij de spitskool en chilipeper fijn.
-Schil de gember en pel de look en snij in fijne reepjes.
-Plet het citroengras met de zijkant van een groot mes.
-Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de scampi's kort gaar. Haal ze uit de pan en hou apart.
-Stoof de gember, het citroengras, de lente-ui, de spitskool, de look, de worteljulienne en het paprikapoeder kort aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
-Voeg de bouillon en kokosmelk toe. Laat 10 min verder garen op een zacht vuurtje.
-Voeg de scampi's bij de soep.
Werk af met verse koriander.
Bron
spar