Marmercake met sinaasappelsmaak (met bakvorm: Silkomat Bolle) MWB

  • Internationaal, Banket
  • 20-30 min.

Door de bijzondere bakvorm is het extra feestelijk en bijzonder

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
400 bloem
300 kristalsuiker
200 zachte boter
100 ml creme fraiche
1 zakje vanillesuiker / 2tl vanilleextract
3 el cacaopoeder
1 el water
1 pakje bakpoeder
4 grote eieren
rasp van 1 grote sinaasappel
100 gr pure chocola in stukjes (bewaar paar grotere voor de garnering)
poedersuiker voor garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer
bakvorm

Bereidingswijze

Roomboter en suiker kloppen tot licht wordt van kleur
eieren erbij en daarna creme fraiche
bloem met bakpoeder en snufje zout erbij

Verdeel in 2 delen.

Deel 1: roer de rasp en de chocoladestukjes erdoor (het gele deel)
Deel 2: roer de cacaopoeder erdoor met 1 el water

bakken in voorverwarmde over 170C voor 45 min (check gaarheid met prikkertje)

Bron

Combinatie van Duits en Nederlands recept

Serveertip

Serveren met als 'witte cake' door helemaal te bedekken met poedersuiker, garneren met paar stukken chocolade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Marjelleke68 avatar
Marjelleke68

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten