Marmercake met sinaasappelsmaak (met bakvorm: Silkomat Bolle) MWB
- Internationaal, Banket
- 20-30 min.
Door de bijzondere bakvorm is het extra feestelijk en bijzonder
Ingrediënten 12 personen
400 bloem300 kristalsuiker
200 zachte boter
100 ml creme fraiche
1 zakje vanillesuiker / 2tl vanilleextract
3 el cacaopoeder
1 el water
1 pakje bakpoeder
4 grote eieren
rasp van 1 grote sinaasappel
100 gr pure chocola in stukjes (bewaar paar grotere voor de garnering)
poedersuiker voor garnering
Benodigdheden
mixerbakvorm
Bereidingswijze
Roomboter en suiker kloppen tot licht wordt van kleur
eieren erbij en daarna creme fraiche
bloem met bakpoeder en snufje zout erbij
Verdeel in 2 delen.
Deel 1: roer de rasp en de chocoladestukjes erdoor (het gele deel)
Deel 2: roer de cacaopoeder erdoor met 1 el water
bakken in voorverwarmde over 170C voor 45 min (check gaarheid met prikkertje)
Bron
Combinatie van Duits en Nederlands recept
Serveertip
Serveren met als 'witte cake' door helemaal te bedekken met poedersuiker, garneren met paar stukken chocolade.