Taco taart

  • Mexicaans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.

Deze taart is een vrolijk Mexicaans feestje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode ui gesnipperd
1 teen knoflook fijngesneden
1 zakje kruidenmix voor taco's
500 gram gehakt
2 paprika's in blokjes
1 blikje maïs
1 blikje tomatenblokjes
1 potje tomaten salsa
10 gram peterselie of koriander
6 tortilla 's
50 gram creme-fraice
100 gram geraspte kaas
Olijfolie
Peperen zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm
Oven
Koekenpan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden
Fruit het uitje met de knoflook in de koekenpan
Voeg de paprika stukjes toe en fruit ze even mee aan.
Voeg hier de kruidenmix aan toe en bak deze 1 min mee.
Doe hier het gehakt bij en bak dit tot het gehakt gaar is.
Voeg de maïs, tomatenblokjes en salsa toe en laat het geheel 3 min pruttelen.
Smaak af met peper , zout en e.v.t peterselie of koriander

Vet ondertussen de ringvorm in met een beetje boter.
En leg hier de eerste tortilla in.
Verdeel een klein beetje saus er over
Leg hier de volgende tortilla op en herhaal dit tot de tortilla 's op zijn.
Verdeel de creme-fraice over de laatste Taco.
Strooi als laatste de geraspte kaas er overheen.

Plaats de taart 20 min in de oven en garneer tenslotte met de verse peterselie.

Bron

Kookboek

Serveertip

Heb er een salade bij geserveerd

TIP: Voeg er een rode peper aan toe als je van pittig houdt
Ook lekker met kidneybonen.
Nog wat extra creme-fraice erbij serveren

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pejejaru avatar
pejejaru

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten