Rillettes van konijn met ras el hanout en abrikoos
- Frans, Voorgerecht
- 60-120 min.
Feestelijk voorgerecht dat erg lekker van smaak is
Bereidingswijze
-Pel de sjalotten en look. Snipper de sjalot en pers de look fijn.
-Schil de gember en rasp fijn.
-Warm de oven voor op 140°C.
-Smelt 50 g eendenvet in een braadpan.
-Bak de konijnenbouten licht aan. Voeg de sjalot, look en gember toe. Kruid met komijn, ras el hanout en kaneel.
-Blus met de gevogeltefond en breng aan de kook.
-Plaats onder deksel 1 u in de voorverwarmde oven.
-Breng 150 ml water met 25 g honing en de suiker aan de kook.
-Laat 10 min koken op een zacht vuur.
-Voeg de abrikozen toe en laat 10 min rustig warmen.
-Haal van het vuur en laat 20 min trekken. Haal uit de suikersiroop en laat afkoelen. Snij in kleine stukjes.
-Schep de konijnenbouten na gaartijd uit de braadpan en laat wat afkoelen. Pluk het vlees van het bot.
-Laat de saus inkoken tot er 100 ml overblijft.
-Smelt het overige eendenvet en voeg bij het konijnenvlees.
-Rafel het vlees uit elkaar met een vork of roer het kort los in een keukenrobot met een klopper. Breng op smaak met witte wijnazijn, 30 g honing, de ingekookte saus, zwarte peper en zout.
Serveer de rillettes met de gekonfijte abrikozen.
Bron
spar