Crumble van foie gras met peer en peperkoek
- Belgisch, Voorgerecht
- 10-20 min.
Feestelijk lekker en erg makkelijk om te bereiden.
Ingrediënten 4 personen
100 g foie gras50 g peperkoek (ontbijtkoek)
40 g veenbessen natuur
2 doyenneperen
40 g rietsuiker
1 el balsamicoazijn
sap van 1/2 citroen
Benodigdheden
dresseerringBereidingswijze
-Schil de peren en snij in kleine dobbelsteentjes. Meng met het citroensap zodat ze niet verkleuren. Doe ze in een pan en voeg de rietsuiker en veenbessen toe. Laat zachtjes opwarmen tot ze zacht zijn. Giet af en hou het sap bij.
-Steek de peperkoek in de broodrooster en toast de sneetjes peperkoek. Snij in stukjes.
-Giet het sap van de peren in een pan en laat wat inkoken op een hevig vuur. Giet de balsamicoazijn erbij.
-Snij de foie gras in kleine dobbelsteentjes.
-Zet een dresseerring op een bord en leg een laagje met de lauwe gebakken peer.
-Verdeel de foie gras erover en daarna de peperkoekstukjes. Werk af met nog wat foie gras. Druk het geheel goed aan.
-Haal de ring weg en werk het gerecht af met wat saus rond het torentje.
Serveer onmiddellijk.
Bron
spar