Herfst: Stoofpotje met paddenstoelen
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Zulk een stoofpot met paddenstoelen is natuurlijk het ultieme herfstgerecht (en ook lekker in de winter natuurlijk).
Ik heb hier runderriblappen gebruikt maar in het wildseizoen kun je natuurlijk ook heel goed wild zwijn, hert, ree of een combinatie van meerdere soorten wild gebruiken. Daar wordt deze stoofpot gegarandeerd alleen NOG maar lekkerder van.
Ingrediënten 4 personen
- 500 gram runderriblappen ( wildzwijn, hert, ree, of een mix van meerdere wildsoorten kan ook prima)- 250 gram uien
- 250 gram winterwortel
- 250 gram (kastanje)champignons
- 150 gram oesterzwammen
- 2 dl rode wijn
- 2 dl runderbouillon
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 koffielepel mosterd
- pezo
- paprikapoeder (mild)
- boter en/of olijfolie
Bereidingswijze
- Snij het vlees in blokjes, bak het in hete boter/olie en bestrooi het met zout, peper en paprikapoeder.
- Snipper de uien snij de wortel in plakjes en de paddenstoelen in schijfjes.
- Voeg eerst de uien, en daarna de wortel aan het vlees toe.
- Doe dan de tomatenpuree, mosterd en de rode wijn erbij en laat het geheel aan de kook komen.
- Blus het af met de bouillon, en laat dit 90 minuten zachtjes sudderen (voeg indien nodig meer bouillon of water toe).
- Voeg dan de paddenstoelen toe aan de stoofpot en laat alles nog een half uurtje zachtjes sudderen (eventueel iets afbinden met een papje van maïzena of aardappelmeel en water).
Serveertip
Serveer er aardappelpuree en rode kool bij, maar gebakken aardappeltjes uit de oven en een salade doen het ook heel goed.