Duitse Vesperplatte

  • Duits, Streekgerecht
  • 0-10 min.
  • Duitse Vesperplatte

    Duitse Vesperplatte

    Duitse Vesperplatte

  • Duitse Vesperplatte

    Duitse Vesperplatte

    Duitse Vesperplatte

Een Vesperplatte is geen haute cuisine. In plaats daarvan is het een eenvoudige maar beslist stevige en heerlijke kleine maaltijd. Rogge/tarwe brood, worst, kaas en augurk zijn de onderdelen die zeker niet mogen ontbreken, verder kun je het naar eigen inzicht aanvullen met dingen die je lekker vindt.  
Lekker met een biertje of wijntje erbij, maar kan ook prima met koffie of thee.
Het is de Duitse versie van een gewone Nederlandse borrelplank, de Italiaanse Antipasti , de Spaanse Tapas of de Engelse High tea  (al ontbreken daarvoor wel de zoete hapjes).

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 1 of meerdere soorten rogge of tarwebrood
- Swarzwalder schinken of andere rauwe ham
- Salami en/of andere worst(en)
- Paté en/of leverworst
- Munster en/of andere kaasjes
- zoetzure augurkjes
- snacktomaatjes
- roomboter en/of kruidenboter
- jam of compote
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Schik alle ingrediënten op een mooie plank of borden en schaaltjes.

Serveertip

Lekker met een biertje of wijntje of gewoon met koffie of thee.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Doorsturen

Home Recepten