Fondant Zoete Aardappelen Met Whisky Pecannoten Glazuur

  • Amerikaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Fondant Zoete Aardappelen Met Whisky Pecannoten Glazuur

    Fondant Zoete Aardappelen Met Whisky Pecannoten Glazuur

    Fondant Zoete Aardappelen Met Whisky Pecannoten Glazuur

Zoete aardappelen met Bourbon Pecan Glaze zijn gekruide zoete aardappelen, bruin, vervolgens gebakken in de oven en geserveerd met een zoet en nootachtig glazuur.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4 grote zoete aardappelen
½ theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
½ theelepel knoflookpoeder
2 eetlepels olijfolie
100 g ongezouten boter
240 g kippenbouillon

Bourbon glazuur :

25 g pecannoten, gehakt
150 g pure ahornsiroop
3 eetlepels whisky
2 eetlepels gezouten boter
1 snufje cayennepeper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Aardappelen :

-Aardappelen wassen en schillen; snij vervolgens de uiteinden af. Snijd de aardappelen in plakken van 5 cm dik en leg ze in een kom met koud water om ze ongeveer 15 minuten te laten weken. Het aantal is afhankelijk van de grootte van de aardappelen die u gebruikt. Giet het water af en dep de aardappelen lichtjes droog met keukenpapier.
-Meng in een kleine kom het zout, de peper en het knoflookpoeder. Opzij zetten.
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Voeg in een grote, ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur olie en 2 eetlepels boter toe. Als ze warm zijn, voeg je de aardappelen toe aan de pan en kook, ongestoord, gedurende 4-5 minuten, of tot ze bruin zijn. Draai om en herhaal.
-Strooi het kruidenmengsel over de aardappelen.
-Voeg kippenbouillon toe en de resterende 6 eetlepels boter (in kleinere klontjes gesneden).
-Zet de koekenpan in de oven en bak gedurende circa 35 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn. Terwijl de aardappelen bakken, bereid je het glazuur voor.

Whisky glazuur
-Rooster de pecannoten 2-3 minuten in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Zodra de pecannoten geroosterd zijn, voeg je de siroop, whisky, boter en cayennepeper toe.
-Breng het mengsel aan de kook en kook gedurende 1-2 minuten, of tot het iets dikker is.
-Giet het glazuur over de gekookte aardappelen en serveer.

Bron

Pinterest - chef = Amanda Rettke

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten