Fondant Zoete Aardappelen Met Whisky Pecannoten Glazuur
- Amerikaans, Bijgerecht
- 30-60 min.
Zoete aardappelen met Bourbon Pecan Glaze zijn gekruide zoete aardappelen, bruin, vervolgens gebakken in de oven en geserveerd met een zoet en nootachtig glazuur.
Ingrediënten 6 personen
4 grote zoete aardappelen½ theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
½ theelepel knoflookpoeder
2 eetlepels olijfolie
100 g ongezouten boter
240 g kippenbouillon
Bourbon glazuur :
25 g pecannoten, gehakt
150 g pure ahornsiroop
3 eetlepels whisky
2 eetlepels gezouten boter
1 snufje cayennepeper
Bereidingswijze
Aardappelen :
-Aardappelen wassen en schillen; snij vervolgens de uiteinden af. Snijd de aardappelen in plakken van 5 cm dik en leg ze in een kom met koud water om ze ongeveer 15 minuten te laten weken. Het aantal is afhankelijk van de grootte van de aardappelen die u gebruikt. Giet het water af en dep de aardappelen lichtjes droog met keukenpapier.
-Meng in een kleine kom het zout, de peper en het knoflookpoeder. Opzij zetten.
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Voeg in een grote, ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur olie en 2 eetlepels boter toe. Als ze warm zijn, voeg je de aardappelen toe aan de pan en kook, ongestoord, gedurende 4-5 minuten, of tot ze bruin zijn. Draai om en herhaal.
-Strooi het kruidenmengsel over de aardappelen.
-Voeg kippenbouillon toe en de resterende 6 eetlepels boter (in kleinere klontjes gesneden).
-Zet de koekenpan in de oven en bak gedurende circa 35 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn. Terwijl de aardappelen bakken, bereid je het glazuur voor.
Whisky glazuur
-Rooster de pecannoten 2-3 minuten in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Zodra de pecannoten geroosterd zijn, voeg je de siroop, whisky, boter en cayennepeper toe.
-Breng het mengsel aan de kook en kook gedurende 1-2 minuten, of tot het iets dikker is.
-Giet het glazuur over de gekookte aardappelen en serveer.
Bron
Pinterest - chef = Amanda Rettke