Cowboy boter
- Amerikaans, Bijgerecht
- 0-10 min.
Cowboy Butter is gearomatiseerde boter die als dipsaus kan worden gebruikt of tot een blok kan worden gevormd om als spread te gebruiken. Het is heerlijk als het wordt geserveerd met biefstuk, kalkoen, kip en meer.
Ingrediënten 4 personen
100 g ongezouten boter, gesmolten1 eetlepel grove Dijon-mosterd
1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt
1 eetlepel verse peterselie, gehakt
1 theelepel citroensap
2 theelepels verse tijm, fijngehakt
2 theelepels knoflook, gehakt
½ theelepel paprikapoeder
¼ theelepel zout
⅛ theelepel peper
⅛ theelepel cayennepeper
⅛ theelepel gemalen rode pepervlokken
Bereidingswijze
-Voeg in een kom de gesmolten boter, dijonmosterd, bieslook, peterselie, citroensap, tijm, knoflook, paprika, zout, peper, cayennepeper en rode pepervlokken toe. Klop samen tot alles goed gemengd is . (Je kunt de ingrediënten ook in een keukenmachine mengen.)
-Bewaar in de koelkast in een luchtdichte verpakking voor maximaal 5 dagen.
Bron
pinterest - chef = Amanda Rettke