Veganistische pasta Bolognese Met Champignons en Linzen
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Als u op zoek bent naar veganistisch comfort, dan is dit recept iets voor U .
Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie1 grote wortel, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 witte ui, fijngesneden
300 g champignons, in fijne blokjes
2 teentjes knoflook, gehakt
250 ml rode wijn, eventueel veganistisch
2 el sojasaus
2 el tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
500 ml groentebouillon
2 laurierblaadjes
1 zakje Merchant Gourmet Puy Linzen OF 400 g groene linzen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
Zout & peper naar smaak
270 g gedroogde spagetti
Parmezaanse kaas (vegan, veggie of normaal)
Bereidingswijze
-Verhit een grote pan of braadpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe.
-Voeg de gesneden wortel, bleekselderij en ui toe aan de pan. Bak 8-10 minuten tot de groenten zacht zijn en glazig beginnen te worden.
-Gooi de champignons erbij en bak 5-7 minuten tot de champignons wat van hun water hebben afgegeven, voeg dan de knoflook toe en bak 2 minuten.
-Voeg de rode wijn en sojasaus toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 5-7 minuten koken tot de vloeistof met de helft is verminderd.
-Voeg de tomatenpuree toe en roer deze erdoor. Voeg dan de gehakte tomaten, groentebouillon en laurierblaadjes toe.
-Laat 25-30 minuten sudderen tot de vloeistof is ingedikt en de saus is ingedikt.
-Voeg de linzen toe en kook nog 5 minuten om door te warmen. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
-Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Serveer de spaghetti in een kom met daarop lepels bolognesesaus. Werk af met Parmezaanse kaas en geniet ervan!
Bron
pinterest : chef = ELIZABETH CHLOE