Scampi in tomaat room tagliatelle

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Scampi in tomaat room tagliatelle

    Scampi in tomaat room tagliatelle

    Scampi in tomaat room tagliatelle

Een erg smakelijke en makkelijke tagliatelle met tomatenroomsaus en scampi ! Dit pastarecept zit boordevol smaak . Met een paar simpele ingrediënten zet je deze pasta in slechts 30 minuten op tafel!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram tagliatelle
400 g scampi (darmkanaal eruit en gepeld )
2-4 eetlepels tomatenpuree
24 cl room
3 fijngehakte teentjes knoflook
Zout naar smaak
Paprikapoeder naar smaak
1/2 tl oregano
1/2-1 el witte wijnazijn
Plantaardige of zonnebloemolie
2-3 eetlepels boter
Peterselie om te garneren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Begin met het kruiden van de scampi met zout naar smaak, paprika naar smaak, knoflookkruiden en andere kruiden naar keuze. Als je extra tijd hebt, marineer de garnalen dan 10-30 minuten in de koelkast voordat je ze bakt.
-Verhit vervolgens een scheutje zonnebloem- of plantaardige olie in een pan. Voeg de garnalen toe en kook aan beide kanten gedurende 3-5 minuten. Haal vervolgens de garnalen uit de pan en zet opzij voor later.
-Begin ondertussen met het maken van je pasta. Breng gezouten water aan de kook in een pan en voeg 400 g tagliatelle toe. Laat 7-10 minuten koken terwijl je de romige tomatensaus maakt. Giet de tagliatelle af als deze gaar is.
-Voeg 2-3 gehakte teentjes knoflook toe aan de pan en bak tot geurig. Voeg vervolgens 3-5 eetlepels tomatenpuree toe, roer en kook gedurende een minuut.
-Giet de room in de pan en roer tot de saus goed is gemengd .
-Saus op smaak brengen met zout naar smaak, paprikapoeder naar smaak, 1/2 tl oregano, 1/2-1 el witte wijnazijn en roeren. Breng aan de kook en laat 5-7 minuten sudderen of tot de saus dikker wordt.
-Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de pan en roer tot de pasta en saus goed gemengd zijn.
-Voeg de scampi en 2-3 eetlepels boter (optioneel) toe en roer. Serveer de makkelijk romige garnalenpasta naar wens en geniet ervan!

Bron

pinterest - Sims Home Kitchen -

Serveertip

* Laat de garnalen niet te lang koken, omdat ze hun smaak verliezen en taai en taai worden.
* Kook de pasta niet te gaar, deze wordt zachter als je deze aan de saus toevoegt.
* Als de saus te dik wordt, voeg dan gereserveerd pastawater toe.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten