Scampi in tomaat room tagliatelle
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een erg smakelijke en makkelijke tagliatelle met tomatenroomsaus en scampi ! Dit pastarecept zit boordevol smaak . Met een paar simpele ingrediënten zet je deze pasta in slechts 30 minuten op tafel!
Ingrediënten 4 personen
400 gram tagliatelle400 g scampi (darmkanaal eruit en gepeld )
2-4 eetlepels tomatenpuree
24 cl room
3 fijngehakte teentjes knoflook
Zout naar smaak
Paprikapoeder naar smaak
1/2 tl oregano
1/2-1 el witte wijnazijn
Plantaardige of zonnebloemolie
2-3 eetlepels boter
Peterselie om te garneren
Bereidingswijze
-Begin met het kruiden van de scampi met zout naar smaak, paprika naar smaak, knoflookkruiden en andere kruiden naar keuze. Als je extra tijd hebt, marineer de garnalen dan 10-30 minuten in de koelkast voordat je ze bakt.
-Verhit vervolgens een scheutje zonnebloem- of plantaardige olie in een pan. Voeg de garnalen toe en kook aan beide kanten gedurende 3-5 minuten. Haal vervolgens de garnalen uit de pan en zet opzij voor later.
-Begin ondertussen met het maken van je pasta. Breng gezouten water aan de kook in een pan en voeg 400 g tagliatelle toe. Laat 7-10 minuten koken terwijl je de romige tomatensaus maakt. Giet de tagliatelle af als deze gaar is.
-Voeg 2-3 gehakte teentjes knoflook toe aan de pan en bak tot geurig. Voeg vervolgens 3-5 eetlepels tomatenpuree toe, roer en kook gedurende een minuut.
-Giet de room in de pan en roer tot de saus goed is gemengd .
-Saus op smaak brengen met zout naar smaak, paprikapoeder naar smaak, 1/2 tl oregano, 1/2-1 el witte wijnazijn en roeren. Breng aan de kook en laat 5-7 minuten sudderen of tot de saus dikker wordt.
-Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de pan en roer tot de pasta en saus goed gemengd zijn.
-Voeg de scampi en 2-3 eetlepels boter (optioneel) toe en roer. Serveer de makkelijk romige garnalenpasta naar wens en geniet ervan!
Bron
pinterest - Sims Home Kitchen -
Serveertip
* Laat de garnalen niet te lang koken, omdat ze hun smaak verliezen en taai en taai worden.
* Kook de pasta niet te gaar, deze wordt zachter als je deze aan de saus toevoegt.
* Als de saus te dik wordt, voeg dan gereserveerd pastawater toe.