Kruidige ovenschotel met merguezworstjes
- Internationaal, Ovenschotel
- 30-60 min.
Makkelijk met veel groente
Ingrediënten 4 personen
10 merguezworstjes600 gr gekruide krieltjes
1 Grote winterpeen (of 2 iets kleinere)
250 gr Cherrytomaatjes
1 rode ui
2 rode puntparika's
Olijfolie
Zwarte peper
zout
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Stap 2
Was de winterpenen goed en snij deze in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaatjes.
Stap 3
Hussel de winterpeen, cherrytomaatjes en krieltjes in een kom met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
Stap 4
Verdeel alles over een ovenschaal of bakplaat. Verdeel ook de merguezworstjes over de ovenschaal of bakplaat.
Stap 5
Bak het geheel in de oven in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
Tip
Voeg voor extra groenten in partjes gesneden rode ui en plakjes zoete puntpaprika toe.
Bron
Picnic