Pittige bloemkoolschotel met schnitzelreepjes in pindasaus zonder kaas

  • Aziatisch, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Pittige bloemkoolschotel met schnitzelreepjes in pindasaus zonder kaas

    Pittige bloemkoolschotel met schnitzelreepjes in pindasaus zonder kaas

    Pittige bloemkoolschotel met schnitzelreepjes in pindasaus zonder kaas

  • Pittige bloemkoolschotel met schnitzelreepjes in pindasaus zonder kaas

    Pittige bloemkoolschotel met schnitzelreepjes in pindasaus zonder kaas

    Pittige bloemkoolschotel met schnitzelreepjes in pindasaus zonder kaas

  • Pittige bloemkoolschotel met schnitzelreepjes in pindasaus zonder kaas

    Pittige bloemkoolschotel met schnitzelreepjes in pindasaus zonder kaas

    Pittige bloemkoolschotel met schnitzelreepjes in pindasaus zonder kaas

Ik had nog een restant pindasaus over van de vorige dag en bedacht dat dit wel lekker zou zijn met bloemkool. Bloemkool en aardappelschijfjes kort voorgekookt (aardappelschijfjes kun je nemen uit het koelvak van de supermarkt.) Schnitzel in reepjes gebakken, met gebakken uien door de pindasaus (recept eigengemaakte pindasaus staat ook in het recept.)
In plaats van kaas Indische gebakken uitjes over de aardappelschijfjes. Het smaakte heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 kleine bloemkool, in roosjes
4 aardappelen in plakjes
1 flinke schnitzel in reepjes of varkensreepjes van de slager
2 eetlepels zonnebloemolie
peper, zout
2 flinke eetlepels Indische gebakken uitjes (uit zakje of pot)
1 eetlepel olie
Pindasaus:
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel ketjap manis
1/2 tot 1 theelepel sambal
1 eetlepel citroensap
(bloemkoolnat)
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vergiet
pannen
koekenpan
ovenschaal

Bereidingswijze

Kook de bloemkool beetgaar in water met zout(mag niet echt zacht zijn) Bewaar wat van het kookvocht voor de pindasaus. Laat de bloemkool verder goed uitlekken in een vergiet.
Kook de aardappelschijfjes gaar in water met zout. Laat de schijfjes uitlekken.
Kruid de varkensreepjes met peper en zout. Verhit de olie in een koekpan en bak hierin de varkensreepjes snel rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet even apart.
b]Pindasaus:
Fruit in het overgebleven vet in de koekenpan de uisnippers lichtbruin.
Roer de pindakaas, ketjap manis, sambal en citroensap erdoor. Laat de pindakaas smelten. Voeg wat van het bloemkoolwater toe, zodat het een mooie niet al te dunnesaus wordt. (de bloemkool laat ook nog vocht los).
Roer de gebakken schnitzelreepjes door de pindasaus en door de bloemkool. Maak eventueel nog op smaak met peper en zout.
Doe bloemkool onderin de ovenschaal.
Verdeel de aardappelschijfjes erover.
Meng de olie door de Indische gebakken uitjes en verdeel ze over de aardappelschijfjes.
Zet de schaal 20 tot 25 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven

Serveertip

In plaats van de Indische gebakken uitjes zal ik een volgende keer lichtgebakken uiringen over de aardappelen verdelen. De kans op verbranden is dan minder groot.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten