Heilbotfilet op zijn Maleisisch
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ginger Soy Fish - krokante, in de pan geschroeide heilbotvis in een overheerlijke saus. Gegarneerd met gember en lente-ui en serveer met gestoomde rijst.
Bereidingswijze
-Snij de vis in dikke, maar hapklare stukken. Voeg maïszetmeel toe aan de visfilet.
-Bestrijk de vis met de maizena. Opzij zetten.
-Schil de gember, snijd in plakjes en snij in dunne reepjes.
SAUS :
-Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom. Roer om goed te mengen en zorg ervoor dat de suiker smelt.
-Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag of goed gekruide wok met de bakolie op middelhoog tot hoog vuur.
-Als de olie volledig is verhit, voeg je de gember toe en roerbak tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de olie en zet apart in een kom.
-Bak de vis in de met gember doordrenkte olie in de pan tot beide oppervlakken licht tot goudbruin worden. Zorg ervoor dat je de vis heel voorzichtig draait met een spatel of tang, of bij voorkeur met een paar lange kookstokjes. Visfilets zijn erg delicaat; je wilt ze niet uit elkaar halen tijdens het bakken in de pan.
-Voeg de saus toe aan de vis. Zodra de saus borrelt. Zet het vuur uit en laat uitlekken.
-Bedek de vis met de gemberreepjes en lente-ui.
-Serveer direct met gestoomde rijst.
Bron
Rasa Malaysia