Nachoschotel zonder ui en paprika - (ve)gehakt MWB

  • Mexicaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.

Recept valt op elk feestje in goed aarde. Fijn als je geen ui mag.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Guacamole:
1 rijpe avocado
75 gr mais
1 el citroensap
5 druppels tabasco

200 gr tortilla / nachochips (kaas)
75 gr cheddar kaas
100 gr geraspte kaas
50 gr ijsbergsla
65 gr creme fraiche

400 gr (ve)gehakt
1 zakje tacokruiden
1 blik polpa (tomatenblokjes)
2 tenen knoflook
1/2 prei

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan
Ovenschaal

Bereidingswijze

Guacamole:
Prak het vruchtvlees in een kom
Doen de citroensap en mais erdoor
Tot slot tabasco
Afgedekt in koelkast bewaren

Beetje olie in pan en prei en knoflook ‘zacht' laten worden
Gehakt erbij met de tacokruiden
Polpa toevoegen en 1 min laten doorkoken

Opmaken:
1/2 nachos in schaal
Ijsbergsla erop
Andere 1/2 nachos erop
Gehaktmengsel
Cheddar in stukken erover heen
Bestrooien met geraspte kaas

8 min in oven 150 graden

Bron

Variatie op recepten Smulweb

Serveertip

Qua ingredienten: de ander helft van prei, mais en creme fraiche gebruik ik voor de nachoschotel met kip ;-)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Marjelleke68 avatar
Marjelleke68

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten