Mexicaanse pompoenchili met zwarte bonen, tomaat en gehakt

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Zelfs mijn vrouw vindt het lekker en ze houdt niet van 🎃 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Zonnebloemolie
300 gram half om half gehakt
1 rode peper
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel oregano
1 theelepel komijnpoeder djinten
2 bouillonblokjes
1 flespompoen
1 blik tomatenblokjes
2 blikken zwarte bonen 400 gram
Eventueel als garnering: Griekse Yoghurt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een pan.
Bak hierin half om half gehakt rul.
Snij 1 rode peper fijn en voeg toe.
Voeg 1 el gerookt paprikapoeder, 1 el oregano en 1 tl komijnpoeder toe.
Verkruimel 2 bouillonblokje erboven.
Snij van een flespompoen de boven- en de onderkant eraf. Snij de schil eraf en snij het vruchtvlees in kleine blokjes van ± 1 cm.
Tip: De zaden van de pompoen kun je drogen en gebruiken om pompoenplanten op te kweken.
Voeg 1 blik tomatenblokjes toe. Vul het blik met kraanwater en gooi in de pan.
Zorg dat de pompoenblokjes net onder water staan. Breng het geheel aan de kook, draai de hittebron lager en laat de pompoenstoof in 20 minuten gaar worden.
Laat na 20 minuten 2 blikken zwarte bonen uitlekken en voeg ze toe. Laat de bonen 5 minuten meewarmen.
Serveer de pompoenchili in een kom of een diep bord. Lekker om er een lepel Griekse yoghurt op te scheppen.

Bron

https://travelandfoodblog.nl/pompoenchili/

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ezmire avatar
ezmire

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten