Mexicaanse pompoenchili met zwarte bonen, tomaat en gehakt
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Zelfs mijn vrouw vindt het lekker en ze houdt niet van 🎃
Ingrediënten 4 personen
Zonnebloemolie300 gram half om half gehakt
1 rode peper
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel oregano
1 theelepel komijnpoeder djinten
2 bouillonblokjes
1 flespompoen
1 blik tomatenblokjes
2 blikken zwarte bonen 400 gram
Eventueel als garnering: Griekse Yoghurt
Bereidingswijze
Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een pan.
Bak hierin half om half gehakt rul.
Snij 1 rode peper fijn en voeg toe.
Voeg 1 el gerookt paprikapoeder, 1 el oregano en 1 tl komijnpoeder toe.
Verkruimel 2 bouillonblokje erboven.
Snij van een flespompoen de boven- en de onderkant eraf. Snij de schil eraf en snij het vruchtvlees in kleine blokjes van ± 1 cm.
Tip: De zaden van de pompoen kun je drogen en gebruiken om pompoenplanten op te kweken.
Voeg 1 blik tomatenblokjes toe. Vul het blik met kraanwater en gooi in de pan.
Zorg dat de pompoenblokjes net onder water staan. Breng het geheel aan de kook, draai de hittebron lager en laat de pompoenstoof in 20 minuten gaar worden.
Laat na 20 minuten 2 blikken zwarte bonen uitlekken en voeg ze toe. Laat de bonen 5 minuten meewarmen.
Serveer de pompoenchili in een kom of een diep bord. Lekker om er een lepel Griekse yoghurt op te scheppen.
Bron
https://travelandfoodblog.nl/pompoenchili/