Andalusische Plaattaart Tonijn
- Spaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekker als hoofgerecht, bij de borrel en tijdens een picknick. (Ook koud erg lekker)
Ingrediënten 4 personen
OlijfoliePond grof gesneden uien
1 rode paprika in stukken
1 rode Spaande peper fijn gehakt
1 EL. kruidenmix 'Al Andaluz' https://www.smulweb.nl/recepten/1493149/andalusische-kruidenmix
Bladerdeeg
Zure room
250 gr. tonijn uit blik
Groene olijven
100 gr. geitenkaas
Benodigdheden
OvenBereidingswijze
Karamelllseer de ui samen met de paprika, peper en Andalusische kruidenmix, ca. 30 min. Laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit. Smeer in met zure room. Verdeel de uienmix erover. Verdeel de tonijn erover. Verdeel de olijven en geitenkaas erover. Strooi er iets zout over. Nu 30 minuten in de oven.
Serveertip
Eet smakelijk!