Venkelsoepje met pesto en zongedroogde tomaatjes

  • Italiaans, Soep
  • 30-60 min.

Heerlijk soepje 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui gesnipperd
1 grote venkel in reepjes
1 wortel in schijfjes
1 theelepel venkelzaadjes
700 ml kippenbouillon
200 ml room
1/2 bosje dille
1 eetl groene olijven
50 gram gerookte amandelen
150 ml olijfolie
1 teen knoflook
100 gram half gedroogde tomaatjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender
Vijzel

Bereidingswijze

Fruit de ui, venkel en wortel in een beetje boter.
Voeg venkelzaadjes toe en bak nog 1 min.
Bouillon erbij.
20 min zachtjes koken
Pureer de soep en voeg de room toe ( na smaak)
Afsmaken met peper en zout

Hak voor de pesto de dille, olijfolie en de amandelen grof ( mag niet te fijn zijn).
Meng daarna de olijfolie en de geperste knoflook toe.
Maak op smaak met peper en zout.

Opmaak bord of kop:
Soep
Daarin wat pesto en enkel stukjes zongedroogde tomaatjes

Bron

Kookboek

Serveertip

Ook leuk voor een amuse in een klein glaasje

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pejejaru avatar
pejejaru

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten