Venkelsoepje met pesto en zongedroogde tomaatjes
- Italiaans, Soep
- 30-60 min.
Heerlijk soepje
Ingrediënten 4 personen
1 ui gesnipperd1 grote venkel in reepjes
1 wortel in schijfjes
1 theelepel venkelzaadjes
700 ml kippenbouillon
200 ml room
1/2 bosje dille
1 eetl groene olijven
50 gram gerookte amandelen
150 ml olijfolie
1 teen knoflook
100 gram half gedroogde tomaatjes
Benodigdheden
BlenderVijzel
Bereidingswijze
Fruit de ui, venkel en wortel in een beetje boter.
Voeg venkelzaadjes toe en bak nog 1 min.
Bouillon erbij.
20 min zachtjes koken
Pureer de soep en voeg de room toe ( na smaak)
Afsmaken met peper en zout
Hak voor de pesto de dille, olijfolie en de amandelen grof ( mag niet te fijn zijn).
Meng daarna de olijfolie en de geperste knoflook toe.
Maak op smaak met peper en zout.
Opmaak bord of kop:
Soep
Daarin wat pesto en enkel stukjes zongedroogde tomaatjes
Bron
Kookboek
Serveertip
Ook leuk voor een amuse in een klein glaasje