Gegrilde knolselderij schijven met Hollandse garnaaltjes

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Ieuk gerechtje .
Heb het ook weleens  als bijgerecht  geserveerd  bij vis

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 ons Hollandse garnaaltjes
1/2 knolselderij
1/2 bosje kervel
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje basilicum
1/2 blokje kippenbouillon
1/2 sjalot gesnipperd
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
100 ml droge wijn
50 ml witte balsamicoazijn
1/2 theelepel zwarte peperkorrels
100 ml room
E.v.t kontjes koude Roomboter voor saus te binden
1oo ml olijfolie

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender

Bereidingswijze

Knolselderij schillen en in 4 plakken snijden van 2 cm.
Deze 10 min koken in water met 1 laurierblaadje .
Daarna afgieten , droog maken en aflaten koelen.
Met opmaak ring mooie rondjes maken van de knolselderij .

Dressing maken:
Blender de basilicum , peterselie, en de helft van de kervel met de olijfolie.
Smaak af met peper en zout.

Saus maken:
Stoof de sjalot aan in een beetje boter .
Voeg wijn, laurier, peperkorrels, azijn en de tijm toe.
Laat voor de helft inkoken.
Daarna zeven
Voeg bij het vocht de room en wat kervel of peterselie . (Niet meer laten koken).
E.v.t binden met de klontjes roomboter.

Knolselderij schijven insmeren met olijfolie , peper en zout.
Daarna de schijven grillen in een grillpan.

Opmaak bord:
Spiegeltje saus op het bord.
Daarop de gegrilde knolselderijschijven.
En de Hollandse garnaaltjes
Er om heen enkele druppeltjes kruidenolie.
Werk af met enkele blaadjes kruiden of cress.



Bron

Kookboek

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pejejaru avatar
pejejaru

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten