Gegrilde knolselderij schijven met Hollandse garnaaltjes
- Nederlands, Voorgerecht
- 20-30 min.
Ieuk gerechtje .
Heb het ook weleens als bijgerecht geserveerd bij vis
Ingrediënten 4 recipe.people
150 ons Hollandse garnaaltjes1/2 knolselderij
1/2 bosje kervel
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje basilicum
1/2 blokje kippenbouillon
1/2 sjalot gesnipperd
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
100 ml droge wijn
50 ml witte balsamicoazijn
1/2 theelepel zwarte peperkorrels
100 ml room
E.v.t kontjes koude Roomboter voor saus te binden
1oo ml olijfolie
Benodigdheden
BlenderBereidingswijze
Knolselderij schillen en in 4 plakken snijden van 2 cm.
Deze 10 min koken in water met 1 laurierblaadje .
Daarna afgieten , droog maken en aflaten koelen.
Met opmaak ring mooie rondjes maken van de knolselderij .
Dressing maken:
Blender de basilicum , peterselie, en de helft van de kervel met de olijfolie.
Smaak af met peper en zout.
Saus maken:
Stoof de sjalot aan in een beetje boter .
Voeg wijn, laurier, peperkorrels, azijn en de tijm toe.
Laat voor de helft inkoken.
Daarna zeven
Voeg bij het vocht de room en wat kervel of peterselie . (Niet meer laten koken).
E.v.t binden met de klontjes roomboter.
Knolselderij schijven insmeren met olijfolie , peper en zout.
Daarna de schijven grillen in een grillpan.
Opmaak bord:
Spiegeltje saus op het bord.
Daarop de gegrilde knolselderijschijven.
En de Hollandse garnaaltjes
Er om heen enkele druppeltjes kruidenolie.
Werk af met enkele blaadjes kruiden of cress.
Bron
Kookboek