egg holandaise wat niet bestond.

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.

Heel veel landen hebben een eigen gepocheerd  ei, egg norwegian is niks anders dan met zalm en honing mosterd mayo , benedict met hollandaise saus ( wat totaal niks met holland te maken heeft) 
Met het grote interweb zag ik niks we hebben geen eigen saus , en geen eigen ei , zelf knutselen maar weer.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 beschuitbollen ( bij de appie weer verkrijgbaar )
2 grote eieren
100 gram hollandse garnalen
mayonaise
saus :
mayonaise 1 el.
paar druppels worcester saus
2 tl parikapoeder
1 el curry ketchup.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan
2 boterhamzakjes
mengkom
2 kopjes

Bereidingswijze

Meng de ingredienten voor de saus en zet koel weg.
besmeer de boterham zakjes met wat olijf olie ( aan de binnenkant!) , breng water aan de kook zet daarna op suddeer of uit , zet de zakjes in een kom of kopje , tik daar even een ei in voorzichtig! dooier moet heel blijven.
hand de de zakjes voor +/_ 3 minuten in het water.
besmeer ondertussen de beschuitbollen met een laag mayo , dan garnalen en vervolgens het ei er op , de saus kan er over of er naast net wat je wil.

Serveertip

Voor extra pit leg op elke bol een ansjovis ,

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hans3333 avatar
hans3333

Doorsturen

Home Recepten