egg holandaise wat niet bestond.
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
Heel veel landen hebben een eigen gepocheerd ei, egg norwegian is niks anders dan met zalm en honing mosterd mayo , benedict met hollandaise saus ( wat totaal niks met holland te maken heeft)
Met het grote interweb zag ik niks we hebben geen eigen saus , en geen eigen ei , zelf knutselen maar weer.
Ingrediënten 2 personen
2 beschuitbollen ( bij de appie weer verkrijgbaar )2 grote eieren
100 gram hollandse garnalen
mayonaise
saus :
mayonaise 1 el.
paar druppels worcester saus
2 tl parikapoeder
1 el curry ketchup.
Benodigdheden
Kookpan2 boterhamzakjes
mengkom
2 kopjes
Bereidingswijze
Meng de ingredienten voor de saus en zet koel weg.
besmeer de boterham zakjes met wat olijf olie ( aan de binnenkant!) , breng water aan de kook zet daarna op suddeer of uit , zet de zakjes in een kom of kopje , tik daar even een ei in voorzichtig! dooier moet heel blijven.
hand de de zakjes voor +/_ 3 minuten in het water.
besmeer ondertussen de beschuitbollen met een laag mayo , dan garnalen en vervolgens het ei er op , de saus kan er over of er naast net wat je wil.
Serveertip
Voor extra pit leg op elke bol een ansjovis ,