Toscaanse stoofpot met kip.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Toscaanse stoofpot met kip.

    Toscaanse stoofpot met kip.

    Toscaanse stoofpot met kip.

  • Toscaanse stoofpot met kip.

    Toscaanse stoofpot met kip.

    Toscaanse stoofpot met kip.

  • Toscaanse stoofpot met kip.

    Toscaanse stoofpot met kip.

    Toscaanse stoofpot met kip.

  • Toscaanse stoofpot met kip.

    Toscaanse stoofpot met kip.

    Toscaanse stoofpot met kip.

  • Toscaanse stoofpot met kip.

    Toscaanse stoofpot met kip.

    Toscaanse stoofpot met kip.

 De Scottiglia is van oorsprong een Toscaanse stoofpot op basis van lamsvlees met als kruiderij verse rozemarijn. Neem als variatie eens lamsvlees in blokjes en gebruik in plaats van basilicum en peterselie 1 el gehakte rozemarijn die meestooft in de pot.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 el eetlepel  olijfolie ( zonnebloemolie)
2 kippenpoten of
2 kipkarbonades
1 ui  gesnipperd
1  teen knoflook (geperst)
1 verse rode peper
35  gram tomatenpuree ( heel blikje)
1  stengel bleekselderij  schoon in boogjes ( 2)
1 winterwortel (geschild in dunne plakjes)
kneep citroensap ( 1 el)
50  milliliter rode wijn 
½ blik gepelde tomaten 
½ vlees of kippenbouillonblok ( minder zout)
enkele takjes bosje platte peterselie  gehakt
4 verse blaadjes basilicum ter garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, hapjespan

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak de kip om en om goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet even aan de kant. Fruit de ui, knoflook , peper en de tomatenpuree enkele minuten in het overgebleven bakvet. Voeg de bleekselderij en de plakjes wortel toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de kip, het citroensap en de rode wijn toe en laat 10 minuten zachtjes inkoken.

Voeg de tomaten met het sap en het bouillonblokje toe en laat na even goed roeren 30 - 40 minuten zachtjes stoven.

Haal voor het serveren het rode pepertje uit de stoof, strooi er de peterselie over en garneer met basilicum. Serveer met puree, rijst of pasta.

Bron

Proef het Zuiden. Eigen tekst en foto. Aangepast naar eigen smaak

Serveertip

Lekker met pasta, rijst of puree.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten