Papet Vaudois

  • Zwitsers, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Papet Vaudois

    Papet Vaudois

    Papet Vaudois

Dit gerecht bestaat uit een mengsel van aardappelen en prei gekookt in water en witte wijn gekookt met een koolworst. De Vaudois (mensen van “het land van Vaud”) bieden deze specialiteit graag aan hun buitenlandse gasten aan.

Koolworst staat in sommige gemeenten ook centraal bij nieuwjaarsfeesten. De jongeren van het dorp gaan van huis tot huis om worstjes te vragen die op oudejaarsavond worden gekookt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el Boter
500 g prei
1 grote gesnipperde ui
2 grote aardappelen
6 el droge witte wijn
6 el kippenbouillon
3-4 eetlepels slagroom
naar smaak Zout & peper
circa 300 g Saucisson Vaudois, Saucisse aux Choux Vaudois - of braadworsten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil, was en snijd de prei in plakjes en fruit ze met de ui in boter zacht. Kruid licht. Voeg de wijn en de bouillon toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
-Schil en snijd de aardappelen in blokjes, voeg ze toe en laat nog ongeveer 10 minuten sudderen of tot ze bijna gaar zijn.
-Prik de worst in met een vork en leg deze op de groenten. Dek af en laat ongeveer 20 minuten sudderen.
-Haal de worst eruit en voeg de room toe aan het groentemengsel en meng goed.
-Leg de worst terug op de groenten.

Bron

Chef's Pencil - pinterest -

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten