Kip met ui schotel

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Kip met ui schotel

    Kip met ui schotel

    Kip met ui schotel

Lekkere ovenschotel uit Frankrijk . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 el extra vergine olijfolie
1 grote ui gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
2 tl tijm vers gesneden
zout naar smaak
versgemalen peper
2 teentjes knoflook fijngehakt
800 g kippenfilet, gesneden in kleine stukken
1/2 tl gedroogde oregano
2 el bloem
40 cl runderbouillon
150 g geraspte Gruyère
vers gehakte peterselie voor garnering (optioneel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit in een grote koekenpan op middelhoog vuur 2 eetlepels olie.
-Voeg uien toe en breng op smaak met zout, peper en tijm. Zet het vuur laag tot medium-laag en bak, af en toe roerend tot de uien gekarameliseerd zijn, ongeveer 25 minuten.
-Roer de knoflook erdoor en bak tot het geurig is, nog 1 minuut. Zet het vuur uit en verwijder het uienmengsel.
-Veeg de koekenpan schoon.
-Breng de kip in een grote kom op smaak met zout, peper en oregano, en meng met bloem. Verhit de resterende olie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak tot ze aan alle kanten goudbruin en grotendeels gaar zijn, ongeveer 8 minuten.
-Voeg runderbouillon toe en doe de gekarameliseerde uien terug in de pan. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen tot de kip gaar is en de runderbouillon iets minder wordt, nog ongeveer 10 minuten.
-Voeg Gruyère toe en dek de pan af met een deksel. Kook tot de kaas gesmolten is, ongeveer 2 minuten.
-Haal van het vuur en garneer voor het serveren met peterselie.

Bron

pinterest

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten