Franse Uien - Aardappelen schotel -

  • Frans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Franse Uien - Aardappelen schotel -

    Franse Uien - Aardappelen schotel -

    Franse Uien - Aardappelen schotel -

Deze Franse uienaardappelen  doen denken aan echte Franse uiensoep...... 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pakje droge uiensoepmix
1 blik Franse uiensoep
boter, gesmolten
1,250 kg aardappelen, geschild en in stukjes van circa 2,5 cm gesneden
1 ui, gesnipperd
150 g Gruyère of Zwitserse kaas, geraspt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C en vet een ovenschaal in met olie, boter of anti-aanbakspray. Opzij zetten.
-roer in een grote kom de uiensoepmix, uiensoep en gesmolten boter door elkaar. Voeg aardappelen en gesneden ui toe en roer dooreen
-Breng het mengsel over in de voorbereide ovenschaal en verdeel het gelijkmatig. Dek de schaal goed af met folie en bak 30 minuten.
-bak door tot de aardappelen gaar zijn, 30-40 minuten. Halverwege de kooktijd omroeren.
-Bedek met geraspte kaas, dek de schaal opnieuw af met folie en laat rusten tot de kaas is gesmolten, ongeveer 10 minuten.
Serveer en geniet!

Bron

chef = KRISTY NORRELL

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten