Stoofpeertjes uit de slowcooker

  • Nederlands, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Stoofpeertjes uit de slowcooker

    Stoofpeertjes uit de slowcooker

    Stoofpeertjes uit de slowcooker

Voor het eerst de stoofperen in de slowcooker gemaakt met een heerlijk resultaat Ik had al een grote slowcooker maar voor ons tweetjes te groot. Sinds kort ben ik in het bezit van een slowcooker van 3,5 liter en die is voor 2 tot 4 personen voldoende
De stoofperen heb ik in kersenlikeur gestoofd. Ik had daar nog een restant van staan. Je kunt ook bessensap of andere likeuren gebruiken en ook of rode wijn of port. Allemaal lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 stoofperen (Giser Wildeman)
400 ml kersenlikeur of bessensap
200 ml water
1 kaneelstokje
2 kruidnagels (ik gebruikte 1/2 theelepel kruidnagelpoeder)
50 gram bruine basterdsuiker
schil en sap van 1 citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Slowcooker of pan

Bereidingswijze

Schil de peren, vewijder het klokhuis en snij de peren in vier parten.
Doe de peren in de slowcooker.
Giet de kersenlikeur en het water erop.
Doe het kaneelstokje, kruidnagels, bruine basterdsuiker, schil en sap van de citroen erbij.
Zet de slowcooker op low en laat de peren in plm. 3 tot 4 uur garen. (als je er gemakkelijk met een mes doorheen glijdt zijn de peren goed).
Zeef de saus en laat de saus eventueel in een pannetje op een hogere warmtebron indikken.

Bron

Boekje "Slow Cooking", langzaam het lekkerst

Serveertip

Lekker als nagerecht met vanille- of kaneelijs.
Maak ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld wild of rodekool.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten