Franse gehaktballen

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Franse gehaktballen

    Franse gehaktballen

    Franse gehaktballen

  • Franse gehaktballen

    Franse gehaktballen

    Franse gehaktballen

Deze gebakken Franse uiengehaktballetjes zitten boordevol smaken, kleverige kaas en aromatische kruiden. Dit recept is met kippengehakt, het staat U vrij om rundsgehakt te gebruiken . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eetlepels olijfolie
3 grote uien, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels balsamico azijn
500 gram gemalen kip
3 teentjes knoflook, fijngehakt
150 g geraspte mozzarella of gruyère kaas
50 g (paneermeel) broodkruimels
1 groot ei
2-3 eetlepels vers gehakte peterselie
1 theelepel verse gehakte tijm
½ theelepel zout
½ theelepel gemalen zwarte peper
Bakoliespray voor het spuiten van gehaktballen voor het bakken
24 cl kippenbouillon
1 eetlepel maizena
3-4 takjes verse tijm
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
-Voeg de uien toe en kruid rijkelijk met zout. Bak ongeveer 30 minuten of tot de uien gekarameliseerd zijn, af en toe roeren. Schenk er balsamicoazijn bij om wat extra smaken toe te voegen en voeg 2 takjes tijm toe, bak een minuutje. Overbrengen op een bord. Laat iets afkoelen.
-Verwarm de oven voor op 210 ° C
-Neem de helft van de afgekoelde gekarameliseerde ui en hak fijn.
-Meng in een grote kom de gemalen kip, ½ kopje geraspte mozzarella (of gruyère kaas), broodkruimels, ei, knoflook, peterselie, tijm, zout en peper. Voeg de gesnipperde gekarameliseerde uien toe. Mix net tot gecombineerd. Niet te lang mixen!
-Vorm in gehaktballen (ik heb 14 gehaktballen gemaakt van ongeveer 4 cm in diameter).
- Plaats de gehaktballen in dezelfde koekenpan (die je hebt gebruikt om uien te bakken). Spuit de gehaktballetjes royaal in met bakoliespray( of wat olie in de pan) en bak ze 12 minuten.
-Haal de koekenpan uit de oven. Klop de kippenbouillon samen met maizena in een kleine kom. Giet het mengsel in de pan met de gehaktballen, voeg de resterende gekarameliseerde uien toe en bedek met de resterende mozzarella (gruyère) en tijmtakjes.
-Bak gedurende 15 minuten of tot ze gaar zijn. De interne temperatuur zal 74 C° moeten zijn.

Serveer direct met knapperig Frans brood.

Bron

Chef Jar

Serveertip

Het is gemakkelijk om het mengsel in gehaktballen te vormen als je handen nat zijn

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten