Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

    Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

    Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

  • Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

    Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

    Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

  • Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

    Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

    Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

  • Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

    Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

    Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

  • Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

    Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

    Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

  • Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

    Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

    Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

  • Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

    Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

    Licht Pittig Oosters Stoofvlees met Gember en Lenteui....

Gisteren al bereid en vandaag op tafel. Ik heb de verhouding, kokosmelk/ runderbouillon wat aangepast, zodat ik niet weer 100 ml kokosmelk naar de vriezer moest verbannen. De verhouding werd 200 ml kokosmelk en 300 ml runderbouillon. Het vlees stond mooi onder de vloeistof  en het laatste half uurtje van de stooftijd heb ik ( onder af en toe roeren) de deksel van de pan gelaten i.p.v in te dikken met een maizenapapje. Lekker licht pittig gerecht met een gember smaak. Hartverwarmend in dit koude weer.
Serveer eventueel met sperzieboontjes of peultjes. Ook lekker met roerbak-paksoi.

 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram runderriblap(in blokjes)
2 eetlepels zonnebloemolie of
2  eetlepels arachideolie
2 uien (in dunne ringen)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
2 cm verse gember geschild en geraspt
1 rode peper (in ringetjes, zonder zaadjes)
2 eetlepels ketjap manis of
2  eetlepels sojasaus
4 00 milliliter rundvleesbouillon
100 milliliter kokosmelk
1 laurierblad ( 2 )
maizena
½ bosje lente-/bosui (in ringen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, pan en rasp

Bereidingswijze


Bestrooi het vlees ( op kamertemperatuur) met peper en zout naar smaak. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in porties rondom bruin.
Voeg dan de ui, knoflook , gember en rode peper toe en bak zachtjes 4 minuten mee. Roer er achtereenvolgens de ketjap ( of sojasaus) bouillon, kokosmelk en de laurier erdoor.
Zorg ervoor , dat het vlees onder de vloeistof staat . Deksel op de pan en laat circa 2 tot 2 ½ uur zachtjes stoven.

Bind de saus vlak voor het serveren met een maizenapapje, of laat het laatste half uurtje van de stooftijd het deksel van de pan, zodat de saus wat kan indikken. Schep er de helft van de bosui doorheen even mee laten pruttelen en garneer vlak voor serveren het stoofvlees met de rest van de bosui.( lenteui)

Serveer met witte rijst en een groente naar keuze.

Bron

Proef het Zuiden . Eigen tekst en foto's en kleine aanpassing

Serveertip


Voeg voor een Oosterse satésmaak eens een schepje pindakaas toe, of bestrooi het vlees met seroendeng of gefrituurde uitjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten