Frico

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Frico

    Frico

    Frico

Heerlijke Italiaanse aardappeltaart uit de oven , gemaakt met aardappel, ui en veel Parmezaanse kaas. Deze eenvoudige ingrediënten komen samen in één fantastisch gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 bakaardappelen middelgroot, in dunne plakjes
1 eetlepel olijfolie
1 ui middelgroot, in dunne plakjes
250 g Parmezaanse kaas kies een type van goede kwaliteit, geschaafd of geraspt
¼ tl peper
1 scheutje nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit olijfolie en gooi de aardappel plakjes erin , Bak ongeveer 5 minuten en keer regelmatig.
-Voeg uien, nootmuskaat en peper toe en blijf roeren tot de uien glazig zijn.
-begin langzaam de Parmezaanse kaas toe te voegen, 50 g per keer, onder voortdurend roeren.
-Laat de aardappelen aan de ene kant bruin worden en draai ze dan aan de andere kant bruin. Hiervoor gebruik je een groot bord, of een dezelfde pan hebt.
-Het kaas-aardappelmengsel moet aan beide kanten een lichte korst vormen. Test met een vork op zachtheid in de aardappel en dan is het klaar.

Bron

pinterest - chef = Analida Braeger

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten