Guinness mosterd

  • Iers, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Guinness mosterd

    Guinness mosterd

    Guinness mosterd

Zin in een pittige mosterd uit Ierland ?  Dit gaat geweldig met Ierse worsten en puree. Dit is zo eenvoudig te maken en je hebt alleen een blender nodig.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200 g bruine mosterdzaadjes
100 g gele mosterdzaadjes
45 cl Guinness
24 cl appelciderazijn
3 tl zout
1 tl piment
¼ tl kurkuma
50 g bruine suiker
3 eetlepels honing
¼ tl kaneel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- meng zout, piment, kurkuma en bruine suiker in een kleine kom. Plaats vervolgens in een glazen mengkom de mosterdzaadjes, Guinness en azijn. Voeg het kruidenmengsel toe
-Dek af en laat het mengsel ongeveer 24-36 uur ongestoord staan.
-Voeg als laatste de honing en kaneel toe. Gebruik een staafmixer om de vaste stoffen te breken.
Plaats in glazen potten en sluit af, laat de mosterd vervolgens twee tot drie dagen rusten voordat u hem gebruikt.

Bron

Analida Braeger

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten